Овче, козе и биволско мляко и продукти от тях
Овчето, козето и биволското мляко спадат към групата на т.н. "мини-млека". Това се дължи на факта, че обемът на тяхното производство в световен мащаб в сравнение с обема на произвежданото краве мляко, е сравнително малък. За България получаването и преработката на овче, козе и биволско мляко е имало и вероятно и в бъдеще ще има икономическо значение. Търсенето на продукти от тези млека, както и нашия, така и на външния пазар непрекъснато се увеличава и то на доста по-високи цени, в сравнение с цените на продуктите от краве мляко. Всеизвестно е високото качество на овчето и биволското българско кисело мляко, на кашкавал от овче мляко "Балкан", на овчето саламурено сирене, плесенно сирене "Рокфор", "Пекорино романо", "Манчего", "Гравиера","Кефалотири" и други.
Kниги от същия жанр
-
Вкусна Европа - стъпка по стъпкапечатна:
14.00 лв.
7.15 EUR -
Чудесни бързи сладкишипечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Сезонна кухняпечатна:
6.95 лв.
3.55 EUR -
Италианска кухняпечатна:
2.99 лв.
1.52 EUR -
Разделно хранене в българската кухня - Енциклопедия 700 рецептипечатна:
20.00 лв.
10.22 EUR -
Готварската книга на отчаяните съпругипечатна:
33.00 лв.
16.87 EUR -
Илюстровани спагетипечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Виното - всичко, което трябва да знаем за негопечатна:
24.90 лв.
12.73 EUR -
Постна кухняпечатна:
9.00 лв.
4.60 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.