Най-вкусните козунаци за Великден
Козунакът е сладък обреден хляб, който традиционно се приготвя за Великден. Символизира тялото на Иисус Христос, така, както боядисаните в червено яйца символизират кръвта му. Според разпространеното схващане историята на козунака започва в началото на 17 век във Франция, откъдето се пренася в цяла Европа. В Италия се приготвят козунаците панетоне (Panetonne), които могат да издържат до 6 месеца. В Русия великденският обреден хляб се нарича кулич. Смята се, че в България козунакът е дошъл през периода 1915-1920 г.; дотогава за празника са месени хлябове, наричани „колак", „пармак", „кравай". Това е книга, побираща най-вкусните рецепти за любимия сладкиш и ще е полезна за всеки дом и за всяка домакиня.
Kниги от същия жанр
-
Месо и месни продуктипечатна: 15.00 лв. -
Голямата книга на подправкитепечатна: 12.00 лв. -
Какво да сготвим за 30 минутипечатна: 4.00 лв. -
500 салати, които непременно трябва да опитатепечатна: 19.90 лв. -
Ястия с яйца и сирена. Пици и пастапечатна: 5.80 лв. -
Френска кухняпечатна: 7.00 лв. -
Закуски и дребни сладкипечатна: 6.80 лв. -
Стара градска кухняпечатна: 4.00 лв. -
Сладкишите, които не ви се лепят. Сладка кухня без захарпечатна: 5.00 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.