Меню- брой 61/2012

Още от поредицата Меню

Меню- брой 61/2012

(2.00 от 1 глас)











 Новият брой 61 на списание „Меню” е за Италия – страна, повече от известна с кулинарните си постижения и традиции.

Един от най-вкусните й символи е пастата – насъщна храна по целия полуостров с безкрайно разнообразие от форми и начини на приготвяне. В този брой ще разберете как съвсем сами да си приготвите прясна паста и ще научите няколко нови рецепти за нея. Ще се запознаете и с шеф-готвача на софийския хотел Хилтън Габриеле Савини, който е роден на адриатическото крайбрежие и с финес пренася тамошната кухня у нас. За да разбере повече за различните региони в Италия, „Меню” се отправи към Пиемонте и се върна с интересната статия и с рецептите на Ивелина Иванова. За десерт пък ви сервираме ухаещи на амарето сладкиши.

Във втората част на списанието – „За храната” нашите автори разказват за важния за здравето показател гликемичен индекс на храната, за завладялата целия свят мания по нудълите, за зехтина и за съчетаването на паста с вино. Освен това екипът ни посети биологичните производители на подправки Биоферма „Павлови” и очарователния столичен „Пасторант”.
Надяваме се, че всеки от вас ще намери по нещо важно за себе си в новото Меню 61!



  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Още електронни списания

Още електронни списания




Информация за избраното списание

Информация за избраното списание




Информация за книгата:

Издател: Гурме
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2012
Страници: 92
ISSN: 1312592361
Поредица: Меню


Храната е основата, върху която градим всичко. Да, тя поддържа физическото съ-
ществуване на човека, но далеч надхвърля ролята на биологично гориво. За нас, в спи-
сание „Меню“, храната е общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество,
естетика и интелектуално предизвикателство.

Храната трябва да е вкусна и да доставя удоволствие. Пълноценните ястия – при-
готвени с качествени съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени,
са апетитни, те носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от
живота.

Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето
ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната - лекарство.
Всички рецепти в списанието ни са здравословни и балансирани, затова и те не са
специално обозначени като такива.

В нашите рецепти няма да видите калории. Уверени сме, че читателите ни имат
специално отношение към кулинарията и правилна преценка за количествата на хра-
ната си. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на
живот.

Съчетаването на храната с качествено вино в умерени количества допринася не
само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здра-
вословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за
това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкус-
ната храна.

Всички рецепти в списание „Меню“ са приготвени от шеф-готвач Ивелина Иванова,
опитани са от екипа ни и са снимани от нашите фотографи. Изключение правят
творенията на нашите гости, които също са пробвани и снимани от „Меню“, освен
ако изрично не е указано друго. Гарантираме, че ако следвате точно рецептите, ще
получите желания резултат. Но също така можете да ги разглеждате само като
идеи и смело да експериментирате на тяхната основа - творчеството в кухнята
доставя голяма радост.

В някои от рецептите предлагаме да се използват съставки от конкретни марки.
Това е предпочитан и желан от рекламодатели и партньори подход да рекламират
своите продукти. „Меню“ гарантира, че въпросният продукт е подходящ за ястие-
то и резултатът ще е добър, но предлаганата марка винаги има алтернатива по
преценка на читателите.

Категорично се обявяваме против бързото хранене в популярния му съвременен
градски смисъл. Но приемаме необходимостта в динамичния ни живот да се при-
готвя „нещо за хапване“ сравнително бързо. Ето защо предлагаме „бързи рецепти“
и ястия с „пет продукта“ - те не отнемат много време и усилия, а са пълноценна и
вкусна храна. Сандвичите също са полезни, когато са приготвени с добри продукти
и балансирани съставки.

Тъй като приемаме и уважаваме всички начини на хранене, предлагаме рецепти как-
то за вегани и всички видове вегетарианци, така и за хората, които ядат месо.
Крайностите са ни чужди и вярваме, че всички тези системи могат да осигуряват
както балансирано и пълноценно хранене, така и удоволствие от яденето.

Безкрайно разнообразен е светът на храната и храненето и ние го разглеждаме и
харесваме в цялата му многоликост. Предлагаме идеи за ястия от всички кухни по
света – национални или регионални. Българската кухня е богата и интересна - тя
е част от балканската и европейската кулинария. В „Меню“ се отнасяме с интерес
и респект към родната ни традиция и се стараем да откриваме позабравени регио-
нални рецепти или продукти. Но шовинизмът не ни е присъщ и вярваме, че хората по
цялата Земя предлагат интересни продукти и вкусни комбинации с тях.

От друга страна, насърчаваме използването на местни продукти и често ги пред-
лагаме като заместители на чуждоземни - за нас има значение колко километра е
изминал един продукт, преди да се появи в чинията ни.

Тайната на добрата храна е в продуктите. Без качествени продукти няма вкусна
и полезна храна. Борим се за свят, в който храната ни е от свежи, чисти, сезонни,
местни, автентични продукти, пълни със силата, ароматите и вкуса на една съх-
ранена природа.

Устойчивото развитие е важна част от философията на „Меню“ за храната, хра-
ненето и продуктите. Дълбоко уважаваме и пишем за онези производители, които
са се посветили на мисията да осигуряват на хората екологично чисти продукти с
истински вкус.

Природата и нейните дарове са най-голямото ни богатство. Списание „Меню“ вече
се печата на рециклирана хартия - това е нашият скромен принос за опазването
на планетата ни.

Вярваме, че е нужно в света да се наложи справедливост за хората, които произ-
веждат храна. Затова подкрепяме организацията и продуктите на „справедливата
търговия“ Fair Trade.

В „Меню“ сме и за пълноценното оползотворяване на храната, против безотговор-
ното й изхвърляне и за създаването на хранителни банки, осигуряващи качествена
храна на огромен брой нуждаещи се от нея.

Заставаме и зад международното движение Slow Food заради усилията му да пре-
открие и възроди автентични местни продукти, сортове и породи по цял свят и да
съхрани агро-гастрономическото биоразнообразие на планетата ни.

Философията ни за храната и природата прозира винаги през рецептите на на-
шите страници в МЕНЮ У ДОМА и е лайтмотив на материалите ни в секцията
ЗА ХРАНАТА.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: