Йога за всички - брой 9/2013

Още от поредицата Йога за всички

Йога за всички - брой 9/2013

(5.00 от 3 гласа)











  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.

Каквото и да правим, искаме да бъдем обичани – от родителите, приятелите, колегите, партньорите и децата си. Но дали самите ние можем да обичаме и знаем ли как? Покрай устременото развитие на цивилизацията и обезценяването на някои от изконните ценности, сякаш сме загубили умението как да обичаме ближните си. Вярвам, че след този брой всеки от нас ще е добил повече мъдрост от написаното по темата за любовта от Бхакти Тиртха Свами. Остава да го приложим и на практика.

Четете още:

- Есенно хранене с Vita Rama
Есента е сезон, изпълнен със спокойствие, много цветове и осезаеми промени във времето. Но най-голямата благодат, с която ни дарява есента в България, е изобилието на плодове и зеленчуци. Кои от тях да изберем, за да носи здраве трапезата?

- Психология на чакрите с Любомир Розенщайн
Липсата на енергия в Манипура е особено разрушителна за Анахата, сърдечната чакра, която е източник на усещането за свързаност с другите. Резултатът виждаме навсякъде – хора без самочувствие, с емоционални рани и празноти, депресия и масова липса на любов, насред изобилие от заместители на жизнената енергия в Манипура и Анахата.

- Туммо йога - йога на вътрешната топлина и блаженство с Иван Великов
Туммо йога е първата от „Шесте Йоги на Наропа“ – високоефективни практики, използвани главно от школата Кагю, една от четирите главни в Тибет.

- Йога на новото хилядолетие със свами Акашпурна
Програмата „Йога на новото хилядолетие“ е резултат от дългогодишния ми опит като йога преподавател и холистичен съветник. С времето все по-ясно осъзнавах, че съвременният западен свят е изправен пред предизвикателства, които са били непознати за хората във времето, когато е създадена традиционната йога.

- Интервю с Перица Георгиев – Пепси
"Изкуството е подобно на медитацията. Погледнем ли навътре в себе си, виждаме много неща, които не ни харесват, и затова хората не искат да медитират или да застанат пред бялото платно. Обаче ако продължим да се насочваме навътре, без да се идентифицираме с това, което виждаме и без да се вкопчваме в него, а само да бъдем свидетели, страхът отминава."

- Адвайта Веданта с Живко Стоилов
Ортодоксалните школи, бивайки теистични, са шест: Няя, Вайшешика, Санкхя, Пурва Миманса, Йога и Веданта. Това са стълбовете, на които се крепи хиндуизмът. На много места те се препокриват и взаимстват едни от други, но като цяло имат свои специфични особености, по които се различават.

- Напътствия при изпълнение на Саламба Сарвангасана (Свещ) с Кристос Павлу

- Нашите убеждения с Тинка Митева
Когато се придържаме към нашите убеждения, ние сме свободни от нуждата да мислим. Това е така удобно! Не искаме да гледаме с отворени очи, тъй като може да видим истини, от които се страхуваме.

- По стъпките на Кришна с Чандраканти Даси
Пътешествие до Индия и светите за вайшнавите земи на Кришна.

- Оцеляване или процъфтяване с Анета Атанасова
Научните и технически постижения не успяват да отговорят на най-важните въпроси, свързани с човешкото физическо и психическо здраве и благополучие. „Превенция” е модерна дума, която не успява да се изпълни със съдържание и да получи желаната реализация.

ЙОГА У ДОМА: Практика за воля и повече самочувствие с Александра Вукашинович - Шалиграм



Още електронни списания

Още електронни списания




Информация за избраното списание

Информация за избраното списание




Информация за книгата:

Издател: София нюз
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2013
ISSN: 201397713143190109
Поредица: Йога за всички


Списание "Йога за всички" е ориентирано към широк кръг читатели, които вече се занимават или биха искали да започнат да практикуват йога.

На страниците му ще намерите специално разработени практики, изпълними в домашни условия, срещи с именити фигури от света на йога, запознаване с ведическата философия, разкази за пътешествия в Далечния Изток, аюрведични съвети за всеки ден и много други теми, с които заедно да намерим пътя към осъзнато съществуване.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: