Готвим в глинени съдове
Да се твърди, че готвенето в глинени съдове е класика за българина, няма да е никак точно, защото по цял свят готвят в глинени съдове различни специалитети. Но може да се твърди, че готвенето в глинени съдове днес се завръща – не толкова защото е модерно или просто звучи добре, а защото съвременната домакиня знае много добре колко колосална е разликата между печена на пещ пица и пица, печена в електрическата печка, както и между боба, сготвен в тенджера на котлон и боба, сготвен на огъня в глинено гърне. Вероятно, когато стане дума за делви, керемиди, гърнета и сачове, всеки си представя някое закътано дворче, асма, каменно огнище, цъфнали латинки край оградата... Същото, обаче, може да се постигне с едно излизане извън града. Ако пък поне веднъж сте сядали в някоя механа в Банско и сте опитали тяхното Катино мезе, разбрали сте, че глиненият съд дава съвършено друг аромат на ястията. Но преди да навлезете в царството на рецептите, ще поговорим за глинените съдове – как да ги подготвите за готвене, как да ги почиствате и съхранявате, кои са техните предимства и кои ястия стават в тях най-най-вкусни.
Kниги от същия жанр
-
Класиката на ловната кухняпечатна: 9.50 лв. -
Магията на хранатапечатна: 10.00 лв. -
Приготвяне на ястия в микровълнова фурнапечатна: 5.00 лв. -
Вкусни кулинарни рецепти при диабетпечатна: 4.50 лв. -
Скара, маринати и гарнитурипечатна: 3.00 лв. -
Вкусно или полезно? И двете!печатна: 5.00 лв. -
100 рецепти - десертипечатна: 2.99 лв. -
500 мъфина и къпкейкапечатна: 19.90 лв. -
Вегетариански рецептипечатна: 2.00 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.