the explorer- брой 5/2011

Още от поредицата the Explorer

the explorer- брой 5/2011

(4.00 от 1 глас)  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.

Тема на броя: До изчерпване на количествата
От: Д-р Ласло Галхиди, експерт от WWF

Когато става дума за гори, с притеснение се взираме в бъдещето. Намаляването на площта на горските масиви е един от най-ясните признаци за темпа, с който обществото ни изразходва енергийните си ресурси. Докога може да продължи това унищожаване? Кои са най-застрашените територии и къде можем да намерим окуражаващи примери? Каква съдба очаква горите ни?

Царството на белия лъв
От: Джордж Д. Сомо

На тригодишна възраст Кевин отглеждал щурци под леглото си. Днес живее сред лъвове, хиени и леопарди, играе и си почива с тях в своя парк. Има обаче нещо, което четириногите му приятели не знаят: за да запази видовете, отвъд оградата Кевин води битка с човешката глупост, а тази битка е много по-опасна от съжителството с хищниците. Защото въпросът вече не е дали тези прекрасни животни ще изчезнат. Въпросът е кога...

Бъдещето на миналото
От: Норберт Гьогьош

При разпадането на Съветския съюз част от културните центрове по Пътя на коприната остават в Узбекистан. Обновяването на градовете, изваждането на бял свят на историческите отломки от някогашни империи и приказно богати ханства и емирства, потънали в хилядолетна забрава - всичко това е в основата на културното възраждане и самоопределяне на независимия Узбекистан. През май т.г. екип на The Explorer измина над 1500 км от този приказен източен път, който съществува от незапомнени времена, а днес се разкрива и пред нас.

Дърветата на живота
От: Кристина Немет

Сиберут е един далечен, загадъчен и затворен в себе си свят, един самотен, но уникален индонезийски остров, разположен на 100 км от Суматра и покрит с джунгли. Тук всичко има душа - хора и животни, скали и растения, и ако те са в хармония помежду си, всичко е наред. За равновесието между хората и прорадата се грижат шаманите. Тяхно задължение е да пазят мира между джунглата и нейните обитатели. Шаманът, или Сикереи на езика ментауаи, е едновременно билкар, уважаван лечител, посредник между душите и пазител на гората.

Цветята на Хималая
От: Золтан Левелеш и Балаж Юхас

Пристигам в Хималаите със самолет. Простор, огромни скали, свистящ вятър, тихите молитви на монасите - кой не би изпаднал в унес? Усмивката не слиза от устата ми, докато се опитвам да поема цялата тази красота. Необятни пространства, обградени сякаш от гигантски стени, които ми казват: „Ела, приятелю, не се страхувай! Това е твоето място, тук си в безопасност, тук ще намериш онова, което търсиш. Тази земя приема всички, които търсят смисъла на живота.“

Две следи в пясъка. Послание от Андаманските острови

От: Марта Стоянова

Малко са ентусиастите, които се решават да поемат на път към Андаманите. Разположени в Индийския океан, тези острови са на 2 часа полет от Индия или на 2-3 дни плаване с кораб от Калкута или Ченай. Поради отдалеченото си местонахождение, Андаманите са неизвестни на повечето туристи. И в тази неизвестност се крие чарът им.Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2012
Страници: 82
ISSN: 977131343900905
Поредица: the Explorer


Списание The Explorer България е лицензно издание, което предлага ексклузивно съдържание на своите читатели в области като устойчиво развитие, модерни приключения, научнопопулярни теми, природосъобразни пътешествия. В разнообразните материали световноизвестни професионални автори, фотографи, учени ни отвеждат до авантюристични и вълнуващи места, популярни и не толкова известни природни чудеса, споделят с нас невероятни истории – от дъното на Световния океан до безкрайния космос. Списанието представя темите в по-развлекателен стил от традиционните научнопопулярни издания, като същевременно обръща голямо внимание на важни теми като екологията, природосъобразния начин на опознаване на заобикалящия ни свят, както и на техническите средства, подпомагащи съвременните изследователи.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: