the explorer- брой 4/2011

Още от поредицата the Explorer

the explorer- брой 4/2011

(3.64 от 14 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.

Тема на броя: Майк Хорн - новият Христофор Колумб
От Мария Фехервари

Интервю с Майк Хорн: Ивайло Харалампиев
Водещата статия на брой 4 на The Explorer България е посветена на световноизвестния пътешественик Майк Хорн и неговите вълнуващи експедиции около света. Прочетете за смелите начинания на Майк, както и за мечтата му да предаде знанията си и на младите любители на природата и пътешествията. Само в новия брой на The Explorer България можете да научите подробности от първа ръка с уникалното интервю с Майк Хорн, както и да се запознаете с българската следа в световноизвестната експедиция „Пангея“.

Посланик на шимпанзетата
От Ивайло Харалампиев

На 77 харизматичната Джейн Гудъл пътува по света 300 дни в годината в преследване на амбициозната цел на живота си: да спаси животните, природата и хората. Решена е посланието й за запазване на природата да достигне най-вече до младите и да се превърне в част от стила им на живот.

Янгу! Вик в саваната
От Джордж Д. Сомо

Казват, че истинският цар на африканските животни е слонът. Възможно е. Но в безкрайната савана безспорен властелин е лъвът. Всеки, който поне веднъж в живота си е чул ритмичните гърлени звуци, които издава този звяр, ще се съгласи. Когато тръгне на лов призори, лъвът надава рев. Според източноафриканските племена той казва:
„ХИ НИ ИНСТИ Я НАНИ? ЯНГУ! ЯНГУ! ЯНГУ!“
„КОЙ Е ЦАРЯТ ТУК? АЗ! АЗ! АЗ!“

Янгшуо - необикновеният Китай
От Емил Бонев

Много страници могат да бъдат изписани и много истории да се разкажат за срещите ми с Китай. За любезните и любопитни към чужденците китайци, за вкусната храна, за модернизиращата се с главоломни темпове азиатска страна. За неизбежно отиващото си минало, притиснато от настоящето и бъдещето. Реших обаче да пиша за едно място, което в спомените ми обединява по малко от всичко. Янгшуо.

Кумба Мела
От Д-р Томаш Елтер

Хилядолетни традиции, запазени до днес, древна култура и високи технологии, социални различия, непонятни за европееца, вълшебна природа - всичко това е Индия, царство на тайните с размери на субконтинент. За индийците животът е само кратка спирка по безкрайния път на душата. Под знака на култа към безсмъртието от хилядолетия насам поклонници се събират, за да отпразнуват Кумба Мела - най-масовия религиозен празник в света.

В Косово, но не на война
От Венелин Петков

Почти четири години след обявената от Косово независимост това лято там отново се стреля - в северната част, заради митнически спор със съседна Сърбия. Въпреки това пътуването в най-новата държава на Европа вече не е военно приключение. Седмицата престой в южния град Призрен е по-скоро пътешествение назад във времето - към спомените от ранните години на демокрацията в България, към кипящата балканска енергия и към изживяванията преди първите щампи на глобализацията.Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2011
ISSN: 9771313439009
Поредица: the Explorer


Списание The Explorer България е лицензно издание, което предлага ексклузивно съдържание на своите читатели в области като устойчиво развитие, модерни приключения, научнопопулярни теми, природосъобразни пътешествия. В разнообразните материали световноизвестни професионални автори, фотографи, учени ни отвеждат до авантюристични и вълнуващи места, популярни и не толкова известни природни чудеса, споделят с нас невероятни истории – от дъното на Световния океан до безкрайния космос. Списанието представя темите в по-развлекателен стил от традиционните научнопопулярни издания, като същевременно обръща голямо внимание на важни теми като екологията, природосъобразния начин на опознаване на заобикалящия ни свят, както и на техническите средства, подпомагащи съвременните изследователи.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: