the explorer- брой 1/2012

Още от поредицата the Explorer

the explorer- брой 1/2012

(2.20 от 5 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.

АЗ СЪМ ЛЕГЕНДА! Тайните на първия космически полет
Автор: Нандор Шумински
Снимки: Архив Profimedia

Името на Юрий Гагарин е легендарно, каквато е и 108-минутната му обиколка около Земята. Как се води обаче битката да си първи и да се превърнеш в легенда? Какви са тайните и противоречията в това пътуване? Защо се е наложило Гагарин да катапултира? И в крайна сметка той ли е първият човек, полетял в Космоса, или не?

АЗ РОБОТЪТ! R2 хуманоидният робонавт
Текст: Николета Над
Снимки: НАСА

НАСА осъществява това, което досега беше само фантазия от филмовия екран. Създаден е робонавт 2, първият хуманоиден космически робот, способен да достигне места, до които космонавтите не биха могли да отидат - разходка на Марс, по повърхността на планета или астероид.

ОНЛАЙН ДЖУНГЛАТА! В сърцето на Борнео
Текст: Николета Над
Снимки: Джеймс Харуд, Мартин Холанд, Мисбахул Мунир, Рупърт Риджуей

Борнео е едно от местата, където почти не е стъпвал човешки крак и за чиято разнообразна природа не знаем нищо. Но проектът „Сърцето на Борнео - Мурунг Рая“, определен за Експедиция на 2010 г., дава отговори. За подготовката, протичането и резултатите разказва ръководителят на проекта Мартин Холанд.

СЪРДЕЧНАТА ЧАКРА НА ВСЕЛЕНАТА! Пътешествие до сърцето на дравидската цивилизация
Текст: Мая Жалова-Канвар
Снимки: Вишал Канвар

Ето я Индия от моите представи: безкрайни зелени оризища, гори от палми, канали с мътна вода, в която окаляни биволи лениво вземат следобедната си баня с рояк шумни хлапета… В сърцето на древната дравидска цивилизация всичко е различно, а за ценителите на автентичното като мен това е истинско щастие.

ЛЕГЕНДАТА ЗА ТАЙНСТВЕНИТЕ ГЛИНЕНИ ХОРА! По следите на една изгубена култура
Текст и снимки: Карой Елтер

Далеч от цивилизацията, в девствените планини на Папуа Нова Гвинея, живее едно племе, което напук на туристическата индустрия до ден-днешен пази традициите и древните си обичаи. Страховитият танц на Глинените хора днес се е превърнал в атракция, но той напомня за времената, когато племенните ритуали са били част от ежедневната борба за оцеляване.Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2012
Страници: 82
ISSN: 977131343900906
Поредица: the Explorer


Списание The Explorer България е лицензно издание, което предлага ексклузивно съдържание на своите читатели в области като устойчиво развитие, модерни приключения, научнопопулярни теми, природосъобразни пътешествия. В разнообразните материали световноизвестни професионални автори, фотографи, учени ни отвеждат до авантюристични и вълнуващи места, популярни и не толкова известни природни чудеса, споделят с нас невероятни истории – от дъното на Световния океан до безкрайния космос. Списанието представя темите в по-развлекателен стил от традиционните научнопопулярни издания, като същевременно обръща голямо внимание на важни теми като екологията, природосъобразния начин на опознаване на заобикалящия ни свят, както и на техническите средства, подпомагащи съвременните изследователи.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: