Story - декември 2021

Още от поредицата Story

Story - декември 2021

(4.25 от 20 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Hеизбежно е да търсим обяснение защо ни се случва именно това предизвикателство, а не онова. По-същностният въпрос обаче е защо непрестанно търсим някой друг да вземе решение за живота ни и освен това да носи отговорността за бедствията в него. Този тип размисли предположиха и темата на броя ни. В пандемичното ни време пандемично се разраства и езотеричната вълна. Пророци, гадателки, общуващи директно с божествени същества, дават прогнози, намират конспирации, оповестяват края на стар свят и раждането на нова ера. Винаги е вълнуващо и едновременно смразяващо сетивата ни някой да знае отговорите на всичко. Но както казва Дъглас Адамс в „Пътеводител на галактическия стопаджия“: „42 е отговорът на въпроса за живота, вселената и всичко останало“. А знаете ли какво значи това? Нищо, просто главоблъсканица. Самият Адамс обяснява: „Това беше шега. Трябваше да е число, обикновено число и аз избрах това. Двоичната бройна система, базата от 13, тибетските монаси – всичко са пълни глупости. Седях на бюрото си, загледах се в градината и си помислих, че 42 ще свърши работа. Написах го. Край на историята“.

Това е отговорът – всичко са пълни глупости. Никой никога няма да даде правилния отговор на въпроса за собствения ви живот. Няма гадател, който да знае кои сте вие. Можете да попитате единствено себе си. Всички отлично знаем кои сме, но често не искаме да сме точно такива, но пък и не намираме достатъчно кураж да се променим. Тогава се ражда онова неприлично желание да търсим отговорите сред онези, които ще ни успокоят, ще ни дадат обяснение и перспектива – все хора, от които търсим потвърждение на собствените си убеждения, а не реална помощ. Човешко, твърде човешко и древно колкото Вселената. Хората имат нужда от фантазиите, от магията, за да бъдат хора.
За да бъдат средоточието, където се срещат падналият ангел и маймуната, изправяща се на задните си крака. Така светът се превръща в нещо, което познаваш и можеш да се настаниш уютно в него. Дали чрез кристална топка,
дали чрез наука или вяра, ние сме в него и живеем така, както си позволим.
А докато търсим отговорите със съвременните пророци и звездите, които се увличат по езотеричното, други, като най-влиятелните инфлуенсъри, намират друг начин да влияят на съзнанието ни. Създава се нов култ. А сред всичко
това има и такива, които все още респектират с таланта си – като Тимъти Шаламе или Джаред Лето. Светът на изкуството и този на шоуто винаги ще имат нужда от хора с бъдеще, те го знаят без гадания.
Галина Чолакова-Попова
главен редакторОще електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2021
Страници: 100
ISSN: 20211312819112
Поредица: Story


„Story e списанието, в което звездите разказват истинските си истории пред истинските професионалисти за истински познавачи. За петте години, откакто е на българския пазар, от издание, отразяващо живота на звездите, Story се превърна в институция, с която звездите се съобразяват и която сама създава звезди.”

Галина Чолакова, главен редактор на списание Story


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: