Story - юни/2019

Още от поредицата Story

Story - юни/2019

(3.80 от 10 гласа)Колко свобода можем да понесем?

За мен това е въпросът на съвремието ни. Толкова либерални, толкова настояващи да отговорим на въпроси, които не разбираме, а това не просто трудно гарантира морал, но и съхраняване изобщо на човешкото. Някак стана модерно всеки
да изказва либерална позиция – по-лесно е, да си консервативен категорично изисква зрялост. Леко е да си волен, недоволен и неизискващ. Изключително лесно е да позволяваме всичко и на всеки, така не носим отговорност за нищо и никого, но ако съблюдаваме норми, става далеч по-трудно. Лесно е когато доброто и злото са се превърнали в абстракция, но пък ние сме свободни. Защо? Какво постигаме? Не знаем, може би ще разберем след няколко поколения, които сме възпитали в патологичен ентусиазъм да живеят като сомнамбули. Печално е, но вярвам, че този процес няма да получи крайното си развитие, в което не знаем как да се наречем, камо ли човеци. Посветихме този брой именно на тази тенденция, която следват и някои звезди, обяснявайки, че искат свобода за своите деца. А те какво искат? Със сигурност родители, които ги подкрепят, но не ги оставят безпощадно да бъдат манипулирани от тенденции, които дори малцина възрастни разбират.
Има парадокс в това, защото либералната философия е любима именно на децата. Хлапетата са абсолютните либерали. Те са противници на всички ограничения и френетично пазят правото си на лудории и грешки. Възрастните са тези обаче, които не бива да превръщат в патиланско сборище семейството си, а от там и обществото. Нека сме свободни да бъдем отговорни и да оставим някои пакости в детството.  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2019
Страници: 100
ISSN: 20191312819106
Поредица: Story


„Story e списанието, в което звездите разказват истинските си истории пред истинските професионалисти за истински познавачи. За петте години, откакто е на българския пазар, от издание, отразяващо живота на звездите, Story се превърна в институция, с която звездите се съобразяват и която сама създава звезди.”

Галина Чолакова, главен редактор на списание Story


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: