Story - април/2021

Още от поредицата Story

Story - април/2021

(3.85 от 13 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Eдно 24-годишно българско момиче се превърна по неволя в символ на Eфекта на пеперудата – Мария Бакалова разпери крилете си в Холивуд, а това предизвика паника и последващ ступор сред някои български културтрегери. Защо успехът толкова дращи късогледите? Заради пропуснатите шансове и интелектуалната претенция този свят да им е познат, а този живот вече изживян, но оказва се не наяве. Вероятно, ако някой от тези хора бе опитал, можеше и да бъде от другата страна. Мария обаче не е единствената българка, която Холивуд посреща радушно и няма нищо против тя да тества шанса си. Посветихме този брой на всички онези българи, които са имали, а някои от тях все още имат възможността да творят, а работата им да бъде оценена. Забележете, ценени, а не подлагани на съмнение като творци и личности. Недоверчиви сме към чуждите постижения и този факт често е обличан в гняв, позорни намеци и откровена омраза. В броя ни ще откриете и историите на онзи тип хора, които оправдават своята безпомощност и непълноценност, като твърдят, че са били жертви. Деми Ловато например. Но още по-исторически значимо присъствие в тази зона отбеляза Меган Маркъл. Няма да анализираме как една треторазрядна актриса си представя принцеския живот, но сме сигурни, че някъде във филма й има сцени от „Красавицата и Звяра“ – не просто наивно, а глупаво. Обвиненията към британската корона в расизъм пък си бяха евтина манипулация с народняшки плам.

Опитите една голяма част от хората да бъдат превърнати във врагове на „черните овци“ априори не бива да бъде приемано мълчаливо и снизходително. Внушенията или дори откровените обвинения в расизъм и ксенофобия са провокация. Ако успеем да дисциплинираме претенцията към другия, ако не го обвиняваме непрекъснато за собствения си провал и различния дух и заряд, можем пък и да отбележим една малка крачка за човечеството и нов полет за „пеперудите“. Те нямат цвят, те са палитра. Единствено предубежденията могат да тласнат хората към неморален избор и живот.
Галина Чолакова-Попова
главен редакторОще електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2021
Страници: 100
ISSN: 20211312819104
Поредица: Story


„Story e списанието, в което звездите разказват истинските си истории пред истинските професионалисти за истински познавачи. За петте години, откакто е на българския пазар, от издание, отразяващо живота на звездите, Story се превърна в институция, с която звездите се съобразяват и която сама създава звезди.”

Галина Чолакова, главен редактор на списание Story


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: