Story - април/2020

Още от поредицата Story

Story - април/2020

(3.84 от 19 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Рестартирахме!
Прибрахме се, смирихме се! Погрижихме се един за друг, научихме се, че нищо и никой на този свят не съществува само заради себе си. Нищо не ни спасява, дори милионите на част от населението, ако не сме отговорни и съпричастни към всичко, което се случва, дори в другия край на света.

Всичко ни засяга и застига. „Ефектът на пеперудата“ не е просто приятна главоблъсканица за любителите на теорията на хаоса и Рей Бредбъри, който представя по прост и гениален начин този ефект. Откритието на математика Едуард Лоренц, че един мах с крило на пеперуда някъде в Африка може лесно да стане причина за възникването на мощно торнадо в Америка, е вдъхновено именно от Бредбъри. И досега учените смятат откритието на Лоренц за най-авторитетното свидетелство за диалектическата симбиоза – светът е напълно непредвидим и непредсказуем в своите закономерности и техните последствия... Един вирус в Китай предизвика безпрезцедентна световна криза и никой не го предвиди. Защото животът се подчинява на кода на хаоса, а неговият алгоритъм не се подчинява на никакви условности.

Сега разбрахме, че можем да живеем, без да консумираме. Това е нова ценност за общество, което складира. Оставете опашките и презапасяването с продукти и тоалетна хартия – те са един от симптомите на оздравяването. След дни разбираш, че не знаеш защо ги имаш. Осъзнаваш, че този или онзи продукт нямат никаква стойност, ако ти не им я придадеш. Коронавирусът ни показа, че можем да живеем бавно, че можем без толкова много, наложени като модни тенденции неща, хора и ситуации, и ще оцелеем. Рестартираме ценностите си, икономиката си. Настървеното притежаване, общуването, просто за да се покажем някому, безсмислените пътувания, под предлог, че откриваме нови светове... Започваме начисто, ще се изисква повече прозорливост, дързост и мъдрост, но е крайно време да ги постигнем, за да ни има. Инерцията, празноживеенето, егоизмът и безотговорността са вирусът, от който трябва да се излекуваме. Силата е „ние“, не „аз“.
Галина Чолакова-Попова
главен редакторОще електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2020
Страници: 100
ISSN: 20201312819104
Поредица: Story


„Story e списанието, в което звездите разказват истинските си истории пред истинските професионалисти за истински познавачи. За петте години, откакто е на българския пазар, от издание, отразяващо живота на звездите, Story се превърна в институция, с която звездите се съобразяват и която сама създава звезди.”

Галина Чолакова, главен редактор на списание Story


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: