Story - август/2019

Още от поредицата Story

Story - август/2019

(3.25 от 4 гласа)Красотата нетрябва да спаси света

Непонятни и непосилни отговорности се изискват от необикновените хора. Когато те не оправдават очакванията за съвършенство, биват обругавани.
Не трябва да си различен, не може да си красив, не прави онова, което другите не биха дръзнали – като заклинание срещу лош късмет… С какво неконвенционалните предизвикват? С това, че могат да живеят без оценки, но и без да нараняват другите…а това не е ли непростимо пренебрежение към човечеството? Този факт трудно се понася от мнозинството, което винаги е на бойна нога. По-лесно е да припознаеш враг, отколкото да признаеш свободата на някого
другиго. Хората не желаят да познават различието, то поставя другите извън групата, лишава от стойност собствената им драма.
Ако я нямаш, нямаш идентичност, нямаш история, в която да страдаш със съюзници, но и да не дръзваш да опиташ друг път. Актрисата Хелена Бонам Картър заявява, че предпочита именно „повредените хора“, онези, които сами си правят небе. Какво пък могат да направят красиви жени като Айшвария Рай, Приянка Чопра? От тях се изисква мълчаливо да спасяват света. Дори Бог не го прави, защо една красива жена да има тази сила? Не, красотата не трябва да го спасява,
на нея просто трябва да й се даде възможност да съществува, без да бъде наранявана и дамгосвана. Спасението е твърде лично дело, за да се страхуваме да го преживеем, но пък да го изискваме за себе си от всеки „повреден“. Нека има повече красиви и „повредени“.
Галина Чолакова-Попова
главен редактор  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2019
Страници: 100
ISSN: 20191312819108
Поредица: Story


„Story e списанието, в което звездите разказват истинските си истории пред истинските професионалисти за истински познавачи. За петте години, откакто е на българския пазар, от издание, отразяващо живота на звездите, Story се превърна в институция, с която звездите се съобразяват и която сама създава звезди.”

Галина Чолакова, главен редактор на списание Story


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: