Story - октомври/2018

Още от поредицата Story

Story - октомври/2018

(3.75 от 12 гласа)











  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Да потренираме дисциплината

А вгуст – следобедът на годината, както сполучливо го е нарекъл писателят Георги Господинов, изтече лежерно,
спокойно, някак между другото, в унило очакване на есента, която да ни върне пак в сивотата на живота - за мнозина той е в този цвят. В този морен август обаче са били семената на плановете ни, на очакванията ни, че след като сме
отдъхнали, ще намерим решенията. За това обаче е нужна дисциплина, а не очакване. Често я набутваме или в лошото си настроение, или в претекста, че можем и утре, че винаги има време, че все ще е следобед… Времето е нашата дисциплина, а тя означава нищо да не бъде отлагано и нищо да не бъде потулвано, за да го реши някой друг.
Жената, която се превърна в иконата на 21. век – Анджелина Джоли, като че ли така преобърна живота си. Някои твърдят, че е напът да го погуби, именно заради очакването, че заслужава не да бъде решение, а цел, да манипулира, а не да се изправи срещу объркването си. Винаги е тъжно да разбереш, че един човек е просто човек, който обаче дълго се е лутал
да се оглежда в очи, които са го виждали съвършен, а той си е позволявал да мами. Мистичният ореол на Анджи започна да чезне, а тялото й да не понася лъжата. Зад ексцентричността й, зад благотворителността, зад съвършения й, поне няколко години, брак с Брад Пит, се е спотаявало едно тъжно малко момиче, очакващо да получава спасение, слава и опрощение, без то да отвръща. А тренирането на дисциплината е като терапевтичен сеанс, учи те да не бягаш от решенията и действията. Никой не може да стигне по-далеч от себе си, нали така? Една от героините на броя ни – писа-
телката Рене Карабаш, пише, когато иска да крещи, или създава спектакъл, никога не спира да дисциплинира творческата си енергия. Хоакин Финикс дисциплинира таланта си, Хавиер Бардем и Пенелопе Крус са превърнали дисциплината в семейството си в олтар, в който никой не може да влиза.
Макар да изглежда, че дисциплината е нещо, което ограбва свободата ни, тя всъщност дава смисъл на живота ни, за да можем да му се наслаждаваме, а не да го преживяваме в несигурност. Тя не е наказание, а изгражда нашата самоувереност и ни прави зрели. Нека я тренираме, за да не ни отнема никой правото на свобода.
Галина Чолакова-Попова
главен редактор



Още електронни списания

Още електронни списания




Информация за избраното списание

Информация за избраното списание




Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2018
Страници: 100
ISSN: 20181312819110
Поредица: Story


„Story e списанието, в което звездите разказват истинските си истории пред истинските професионалисти за истински познавачи. За петте години, откакто е на българския пазар, от издание, отразяващо живота на звездите, Story се превърна в институция, с която звездите се съобразяват и която сама създава звезди.”

Галина Чолакова, главен редактор на списание Story


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: