National Geographic KIDS - брой 12/2019

Още от поредицата National Geographic - Kids

National Geographic KIDS - брой 12/2019

(3.78 от 9 гласа)Сам вкъщи!
Трудно е да се повярва, че безпомощното на вид двуседмично тюленче може да оцелее самичко в ледения свят на Северния Атлантик. Но малките гренландски тюленчета се справят. Как? С помощта на козина, подкожна мас и инстинкти. Научи как в различните етапи на своето израстване тюленчетата сменят облика си.

Странните куоки
Когато в края на XVII в. изследователи да първи път забелязали в Австралия това рунтаво и симпатично на вид животно, те решили, че са се натъкнали на голям колкото котка плъх. Нищо общо с истината. Куоките са роднини на кенгурутата и валабитата, но са много по-чудати. Това торбесто има черти, които обикновено свързваме с други животни, и затова е доста странно.
 
Дръзки изследователи
Изследователи на National Geographic разказват за своите приключения в науката. Херпетологът Золтан Такач търси опасни влечуги, чиито отрови може да помогнат за създаването на нови лекарства. Пазителката на дивите животни Хотлин Омпусунгу работи за опазването на горите в Индонезия в Югоизточна Азия. А експертът по роботика Робърт Уд разказва как измислил летящ робот.
 
Супер забавен тест
Направи си този развлекателен тест, за да провериш колко си „нормален“. Отбележи своя отговор и виж какво са посочили други деца. Събери всичките си точки, изчисли общия си сбор и прочети какво казва резултатът за теб. Няма проблем, ако не се разпознаеш в тези описания – те са просто за забавление!
 
Котка оцелява от торнадо
Котаракът Харли изчезнал по време на торнадо и всички от семейството помислили, че вече няма да го видят. Но останали повече от смаяни, когато писанът се завърнал година и половина по-късно. Вероятно умният котарак оцелял, като ловувал гризачи и отмъквал храна от други домашни любимци. Виж още невероятни истории в рубриката „Удивителни животни“.  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2019
ISSN: 20191313420512
Поредица: National Geographic - Kids


"NG KIDS е част от голямото семейство на ИНСТИТУЦИЯТА National Geographic. Списанието е предназначено за децата, които откриват заобикалящия ги свят, а безкрайното им любопитство поражда лавина от въпроси. NG KIDS непрекъснато изненадва своите малки читатели с невероятни, весели и интригуващи истории за живота на планетата. Разнообразните и забавни рубрики на списанието поднасят ценни знания, научни факти и разкази за културни традиции, които децата усвояват по възможно най-увлекателния начин.

Освен богато илюстрирани любопитни факти и увлекателни материали, NG KIDS България дава на малките читатели и възможността да упражняват английски език. Всеки брой на изданието съдържа секция English for Kids, в която част от материалите са поместени в оригинал на английски език."

Татяна Григорова, главен редактор на National Geographic KIDS България


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: