National Geographic KIDS - брой 11/2019

Още от поредицата National Geographic - Kids

National Geographic KIDS - брой 11/2019

(3.62 от 13 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

 Шанс за амурския леопард

Повечето хора си представят, че леопардите обикалят из африканските савани, но петнистите хищници се срещат в много различни места по света – тревисти равнини, джунгли, пустини и мразовити хълмисти пейзажи.
 
Именно там, по руско-китайската граница, живеят амурските леопарди. Към края на ХХ в. нахлуването на хора в техните територии свило естествения им дом до ивица земя, в която обикаляли бракониери и убивали котките, за да продадат кожите им. През 2000 г. в света били останали едва 30 амурски леопарда. След създаването на Националния парк „Земята на леопарда“ през 2012 г. популацията на амурските леопарди се увеличила до 84. Ще оцелее ли едно от най-редките животни на света?
 
Спасени от урагана
Объркан ястреб едва се крепи на краката си на път в щата Тексас. Два ламантина са заседнали на плаж във Флорида. Всички те са попаднали на пътя на смъртоносни урагани и отчаяно имат нужда от помощ.
 
През лятото на 2017 г. ураганите Харви, Ирма и Мария връхлетяха части от САЩ. Опасни ветрове – някои със скорост близо 350 км/ч – и невиждани наводнения събориха електропроводи, разрушиха сгради и затвориха пътища. Много жители избягаха или се затвориха в домовете си. Други обаче трябваше да бъдат спасявани – както човеци, така и животни. За щастие храбри хора им се притекоха на помощ. Представяме ти няколко героични истории за спасени животни.
 
Светът на бъдещето: домовете
„Добро утро“ – поздравява те домът ти. Годината е 2070 и е време за ставане – къщата ти служи като будилник. Заставаш пред голямото видео огледало, което прожектира върху теб различни дрехи.
 
След като си избрал любимата си тениска, един робот ти я донася. Не губиш време да си намериш два еднакви чорапа! Междувременно дронът е докарал покупките, с които се заема кухненският робот. Само след няколко минути закуската ти е готова.
 
В бъдещето домът ти ще изпълнява различни прости задачи, за да пестиш време. Подготви се за един съвсем различен живот у дома.
 
Забавен тест: Това или онова?
Какво избираш: да имаш хващателна опашка или да имаш хващателен език?
 
Какво означава „хващателен“? Това е част от тялото – например опашката на хамелеона или езикът на жирафа, която може да бъде използвана като пети крайник за хващане на разни Може би идеята за многоръки богове не е чак такава измислица! Хващателната опашка е като допълнителен крайник отзад, с който можеш да се залавяш за клони или да си придърпваш разни неща. Но хващателният език също е полезно нещо. Питай жирафа! С помощта на 45-сантиметровите си езици тези дълговрати животни могат да оскубят разни много бодливи растения.
 
Любопитни факти за замъци
Знаеш ли, че първите замъци били построени преди около 1000 години? Известно ли ти е, че замъкът Нойшванщайн в Германия вдъхновил Замъка на спящата красавица на „Дисни“? А чувал ли си, че бръснарят на замъка бил и зъболекар? Виж още любопитни факти за замъци в рубриката „Влез бързо в час“.Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2019
ISSN: 20191313420510
Поредица: National Geographic - Kids


"NG KIDS е част от голямото семейство на ИНСТИТУЦИЯТА National Geographic. Списанието е предназначено за децата, които откриват заобикалящия ги свят, а безкрайното им любопитство поражда лавина от въпроси. NG KIDS непрекъснато изненадва своите малки читатели с невероятни, весели и интригуващи истории за живота на планетата. Разнообразните и забавни рубрики на списанието поднасят ценни знания, научни факти и разкази за културни традиции, които децата усвояват по възможно най-увлекателния начин.

Освен богато илюстрирани любопитни факти и увлекателни материали, NG KIDS България дава на малките читатели и възможността да упражняват английски език. Всеки брой на изданието съдържа секция English for Kids, в която част от материалите са поместени в оригинал на английски език."

Татяна Григорова, главен редактор на National Geographic KIDS България


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: