National Geographic KIDS - брой 10/2020

Още от поредицата National Geographic - Kids

National Geographic KIDS - брой 10/2020

(4.00 от 5 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Морски вълци
Вълк излиза на песъкливия плаж. Улавя миризма и започва да рови мокрия пясък, за да открие мида. Хрус! Той чупи със зъби черупката и преглъща. Още е гладен и затова се хвърля в океанските вълни, за да преплува до близкия остров и да си потърси още храна. Тези специални сиви вълци живеят край морето вече хиляди години. Около 2000 от тях обитават района на островите и крайбрежните дъждовни гори в Западна Британска Колумбия в Канада. NG Kids ти разказва защо на крайбрежните вълци да им е добре край морето.

Други животни на странни места
Вълци в океана – странно, нали? Запознай се с още няколко животни, които може да ти се сторят не на място, но всъщност са точно където трябва. Например дървесните кози, които се катерят по 10-метрови арганови дървета в Мароко. Научи и за пингвините тауаки, които предпочитат топлите води и мъгливите джунгли на Югозападна Нова Зеландия вместо мразовитата Антарктида.
 
Време за маскарад
Никакви сладкиши – тези сладури искат просто да ги почешеш! Милиони домашни любимци ще бъдат маскирани за Хелоуин и National Geographic Kids ти представя някои от най-смахнатите костюми в рубриката „Удивителни животни“. Домашните любимци, които ти показваме, обичат да носят костюми, но на твоя може и да не му е приятно. Никога не го насилвай да прави нещо, което не иска.
 
Наука за страха
Какъв беше този странен шум в нощта? Може би вятърът? Или нещо друго? Когато се сблъска с нещо страшно, мозъкът ти отделя химикали, които карат сърцето ти да бие по-бързо и затова дишаме ускорено и се потим. Твоята нервна система подготвя тялото ти или да се бори със заплахата, или да избяга от нея. Учените наричат тази реакция „бий се или бягай“. NG Kids ти обяснява кое ни кара да се почувстваме така и как някои зловещи неща влияят на човешкия мозък.
 
Тест: колко си гнуслив?
Думата „гнуслив“ се отнася за хора, които са чувствителни към всякакви гадни неща – например да настъпиш кучешко ако на улицата или да помиришеш развалена храна. Любопитен ли си ти самият колко издържаш на гнусотии? Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2020
ISSN: 20201313420510
Поредица: National Geographic - Kids


"NG KIDS е част от голямото семейство на ИНСТИТУЦИЯТА National Geographic. Списанието е предназначено за децата, които откриват заобикалящия ги свят, а безкрайното им любопитство поражда лавина от въпроси. NG KIDS непрекъснато изненадва своите малки читатели с невероятни, весели и интригуващи истории за живота на планетата. Разнообразните и забавни рубрики на списанието поднасят ценни знания, научни факти и разкази за културни традиции, които децата усвояват по възможно най-увлекателния начин.

Освен богато илюстрирани любопитни факти и увлекателни материали, NG KIDS България дава на малките читатели и възможността да упражняват английски език. Всеки брой на изданието съдържа секция English for Kids, в която част от материалите са поместени в оригинал на английски език."

Татяна Григорова, главен редактор на National Geographic KIDS България


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: