National Geographic KIDS - брой 06/2020

Още от поредицата National Geographic - Kids

National Geographic KIDS - брой 06/2020

(4.08 от 13 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Най-чудатата котка
Сервалът може да ти се стори странен, но това е добре, щом става дума за лов. Заради супердългите му крака, източената шия и огромните уши наричат сервала „котка от резервни части“. Но събрани на едно място, тези чудати части от тялото го правят успешен ловец, който улавят плячката си при над 50% от опитите. Открий 6 специфични особености, които превръщат сервала в съвършения ловец.

Любопитно за храната
Знаеш ли, че хора, наречени „хранителни технолози“, опитват котешката и кучешката храна за фирмите производители? Чувал ли си, че съществува протеин, който може да попречи на сладоледа да се разтопи бързо в топло време? А известно ли ти е, че учените са измислили как да превърнат сварено яйце в сурово? Научи още интересни факти за храната в рубриката „30 любопитни факта“.
 
Животински боен клуб
Кое е най-бързото животно на света – гепардът или соколът скитник? Кое е най-умното – шимпанзето или враната? А кое ли е най-смъртоносното – мечката гризли или черната мамба? Виж кое животно ще надделее в тези оспорвани въображаеми дуели.
 
Посейдон, богът на морето
Зевс и Посейдон в гръцката митология са братя. Зевс е върховният и най-могъщ бог, владетел на Олимп, бога на небето и мълниите. Посейдон – богът на морето – е вторият по мощ след Зевс. Щом ударел с тризъбеца си морската повърхност, събирал облаците, надигал вълните и предизвиквал бурите, но само с едно кимване успокоявал развълнуваното море. Научи още за легендарния герой от страниците на NG Kids юни.
 
Невероятни копия
Миниатюрни фигури на Дарт Вейдър, изваяни от върхове на моливи. Цял автомобил в реален размер, изработен от консерви. Нефтена платформа с тегло половин тон, направена от 4 милиона кибритени клечки и строена в течение на 15 години. Открий още любопитни имитации в рубриката „Световните 8“.Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2020
ISSN: 20201313420506
Поредица: National Geographic - Kids


"NG KIDS е част от голямото семейство на ИНСТИТУЦИЯТА National Geographic. Списанието е предназначено за децата, които откриват заобикалящия ги свят, а безкрайното им любопитство поражда лавина от въпроси. NG KIDS непрекъснато изненадва своите малки читатели с невероятни, весели и интригуващи истории за живота на планетата. Разнообразните и забавни рубрики на списанието поднасят ценни знания, научни факти и разкази за културни традиции, които децата усвояват по възможно най-увлекателния начин.

Освен богато илюстрирани любопитни факти и увлекателни материали, NG KIDS България дава на малките читатели и възможността да упражняват английски език. Всеки брой на изданието съдържа секция English for Kids, в която част от материалите са поместени в оригинал на английски език."

Татяна Григорова, главен редактор на National Geographic KIDS България


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: