National Geographic KIDS България - брой 3/2015

-17%
е-списание - National Geographic KIDS България - брой 3/2015

Още от поредицата National Geographic - Kids

National Geographic KIDS България - брой 3/2015

(3.90 от 10 гласа)е-списание

2.45 лв. | Стара цена: 2.95 лв.

Спестявате: 0.50 лв. (-17%)

  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Умните делфини
Делфините живеят в мрачен подводен свят и затова звукът е жизненоважен за оцеляването им. За да общуват помежду си, те издават различни свирукания, писукания, вибрации и щракания. Само другите делфини разбират какво означават всички тези звуци. Биолозите още не са дешифрирали тайния им език – с изключение на един вид свирукане. То трае по-малко от секунда, но е супер важно. Защо? Защото тези подсвирквания са всъщност индивидуалните имена на делфините. NG KIDS ти представя новите разкрития на учените, които показват, че всеки делфин афала сам си измисля име

Невероятно, но факт
Знаеш ли, че веднъж Белгия отпечатали пощенска марка, ухаеща на шоколад? А известно ли ти е, че преди 420 милиона години имало гъби, които били по-високи от жирафи.? Виж още смайващи факти в рубриката на NG KIDS „Невероятно, но факт“.

Спасителна акция „Ламантин“
Новородено бебе ламантин плува в река в Западна Флорида и отчаяно вика майка си с пискливи викове, подобни на цвърчене. Но не получава отговор. Майка му е изчезнала. Търсейки успокояващото докосване на майка си, ламантинчето се сгушва до най-голямото нещо наоколо – привързана лодка. Виж в NG KIDS как малкият осиротял морски бозайник намира ново семейство.

Истина или лъжа
„Вярваш на всичко, което четеш? А не трябва! Особено ако си го видял в интернет. Понякога е трудно да прецениш кое е вярно и кое е просто майтап – някои хора се опитват нарочно да те заблудят. Две от историите в материала „Лъжа или истина“ на страниците на априлския брой на NG KIDS са интернет измами. Можеш ли да отличиш истината от лъжата?

Стават грешки
Да, случват се и такива работи. Понякога ти идва да потънеш в земята от срам заради някоя нелепа грешка или недоглеждане. Друг път обаче гафовете водят до страхотни резултати и до удивителни открития. NG KIDS ти разказва историята на три щастливи грешки, благодарение на които били изобретени микровълнова фурна, вулканизираната гума и изкуственият подсладител захарин.

Бонус: плакат „Орангутани“

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на априлския брой на National Geographic KIDS.Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2015
ISSN: 20151313420503
Поредица: National Geographic - Kids


"NG KIDS е част от голямото семейство на ИНСТИТУЦИЯТА National Geographic. Списанието е предназначено за децата, които откриват заобикалящия ги свят, а безкрайното им любопитство поражда лавина от въпроси. NG KIDS непрекъснато изненадва своите малки читатели с невероятни, весели и интригуващи истории за живота на планетата. Разнообразните и забавни рубрики на списанието поднасят ценни знания, научни факти и разкази за културни традиции, които децата усвояват по възможно най-увлекателния начин.

Освен богато илюстрирани любопитни факти и увлекателни материали, NG KIDS България дава на малките читатели и възможността да упражняват английски език. Всеки брой на изданието съдържа секция English for Kids, в която част от материалите са поместени в оригинал на английски език."

Татяна Григорова, главен редактор на National Geographic KIDS България


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: