National Geographic KIDS България - брой 2/2015

-17%
е-списание - National Geographic KIDS България - брой 2/2015

Още от поредицата National Geographic - Kids

National Geographic KIDS България - брой 2/2015

(3.75 от 8 гласа)е-списание

2.45 лв. | Стара цена: 2.95 лв.

Спестявате: 0.50 лв. (-17%)

  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Да живееш с леопарди
Леопардите са най-малките от т.нар. големи котки – определение, което включва лъвовете, тигрите и ягуарите, но са удивително силни за големината си и са ненадминати в дебненето. Хранят се с всичко от зайци до антилопи. Това обаче е докарало проблеми на леопардите в Намибия, където котките живеят по едни и същи места с животновъди, чиито стада скитат на свобода. NG KIDS ти разказва как нашийници, огради и магарета пазачи помагат на хората да съжителстват с големите котки.

Невероятно, но факт
Знаеш ли, че когато стъклото се чупи, пукнатините се движат с над 4800 км/ч? А известно ли ти е, че царевичният кочан почти винаги има четен брой зърна? Виж още смайващи факти в рубриката на NG KIDS „Невероятно, но факт“.

Съкровище!
От векове богатства на стойност милиарди левове остават скрити или изгубени по целия свят. Професионални търсачи на съкровища обикалят планетата в търсене на тези иманета, но други късметлии съвсем случайно се натъкват на тях. Независимо как са открити, тези многовековни богатства ни разказват важни неща за миналото. Виж в NG KIDS 3 истории за намерени изгубени богатства.

Суперлаборатория в морето
„Сий Орбитър“ е високотехнологичен плавателен съд, който се строи с помощта на Националното географско дружество. Създаден е за изследване на океаните; висок е 58 м, като горната му половина се извисява над морето, а долната е потопена във водата. Когато бъде пуснат на вода през 2016 г., ще отплава към далечни кътчета на океаните, а после ще се остави на теченията, докато учените правят своите проучвания. Влез в лабораторията с NG KIDS и виж най-интересните подробности.

Мечка срещу риба
Кафявите мечки на полуостров Камчатка са големи и много силни животни. Оказва се обаче, че не е лесно да си върховен хищник. През лятото, когато сьомгата се изкачва по течението, за да хвърли хайвера си, на реката се събират около 600 гладни мечки. Но мощният удар с лапа невинаги води до рибка за вечеря. Фотографът на диви животни Мишел Рого разказва за NG KIDS как е заснел уникални кадри с кафяви мечки.

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на мартенския брой на National Geographic KIDS.Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2015
ISSN: 20151313420502
Поредица: National Geographic - Kids


"NG KIDS е част от голямото семейство на ИНСТИТУЦИЯТА National Geographic. Списанието е предназначено за децата, които откриват заобикалящия ги свят, а безкрайното им любопитство поражда лавина от въпроси. NG KIDS непрекъснато изненадва своите малки читатели с невероятни, весели и интригуващи истории за живота на планетата. Разнообразните и забавни рубрики на списанието поднасят ценни знания, научни факти и разкази за културни традиции, които децата усвояват по възможно най-увлекателния начин.

Освен богато илюстрирани любопитни факти и увлекателни материали, NG KIDS България дава на малките читатели и възможността да упражняват английски език. Всеки брой на изданието съдържа секция English for Kids, в която част от материалите са поместени в оригинал на английски език."

Татяна Григорова, главен редактор на National Geographic KIDS България


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: