DiVino - брой 14/2014
Още от поредицата DiVino
Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.
Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.
еКнига, еСписание - това е файл, съдържащ текст, шрифтове, изображения, хипервръзки, видео или звук. Текстът е форматиран по начин познат от печатните издания.
Библио.бг разпространява изданията във формати .ePub и/или .PDF
"Прочети откъс" - натискайки този бутон, вие добавяте файл с откъс от съдържанието на изданието в "Моята библиотека". Това е мястото, от където може да свалите файла и да го отворите на своето устройство.
"Поръчай" - натискайки този бутон, вие добавяте изданието в своята "Кошница" с продукти за плащане. От там може да изберете начин на плащане и да платите. В зависимост от начина на плащане, вашите издания ще бъдат налични за четене в "Моята библиотека" веднага или след извършване на плащането от вас към Библио.бг
Издания с цена 0 стават моментално достъпни, с натискането на бутон "Поръчай", в "Моята библиотека".
Начините за плащане са: С директно въвеждане на Кредитна карта, ePay, EasyPay, PayPal, банков превод, ваучер със стойност.
DRM: е система за контрол на достъпа до електронните издания. Това е изискване на някои от издателствата свързано с разпространението. Книгите, които имат DRM са означени със знак "DRM". Повече за DRM тук
* при възникнали въпроси свързани с достъпността на закупените издания се свържете с нас на оставените контакти
Новият брой на DiVino Magazine ви среща с цяло едно поколение в българското вино, което стои в началото на новото ни винопроизводство. Това са първите, които не са работили с държавна земя; първите, които могат да пътуват свободно като европейски граждани и да трупат опит в чужбина с възможност да го приложат у нас; първите, които затвърдиха новото отношение към правенето на вино, като взеха само най-доброто от опита на неколцината най-добри преди тях. Първите, които, без да са собственици (а може би точно затова) започнаха активно да обменят информация и опит.
От страниците на Divino Magazine ви срещаме с българските вина от каберне фран. За него може да се каже, че е новина, в смисъл, че като насаждения той се появява у нас сравнително неотдавна, преди около десетина години. Може би фактът, че напоследък на пазара виждаме все повече и все по-добри вина от този сорт, се дължи именно на влизането в сравнително добра възраст на новите лозя. Разбира се не трябва да забравяме и смелия експериментаторски дух на младите български енолози.
Оставаме на тема българско вино и брой 14 на DiVino Magazine ни отвежда във винарната Меди Валей. Предстои ви среща с екипа на избата, начело на който е емблематичния за България енолог с разпознаваем стил Стойчо Стоев.
Пътешествието с DiVino Magazine продължава в едновременно близката и далечна Португалия. Макар и силно променяща и модернизираща се през изминалия четвърт век, Португалия си остава страна, в която фундаментално значение имат традициите, семейството, приятелите, земята, храната и виното. За щастие, защото малко са страните, които могат да се похвалят с такова богатство на уникални сортове. Като става дума за Португалия, не може да се пропуснат прословутите порто и мадейра.
Обратно в България, най-новият брой на списанието ни среща с Димо Димов – един от най-добрите български готвачи и доказал се ресторантьор. От разговора ни с него ще научите как си е представял той идеалния ресторант преди десетина години.
Още електронни списания
Информация за избраното списание
Ревю
DiVino Magazine е резултат на нашата дългогодишна любов към виното. Информацията безспорно е най-важна, но не по-малко важно е настроението, което DiVino Magazine се надяваме да създава у вас (а преди това и у нас) и начинът, по който ни помага да гледаме на живота - с респект към Земята и към това, което хората получават от нея с труда си.
Добри вина, вкусни продукти, интригуващи вкусови съчетания, портрети на хора, които обичат работата си и я вършат с отдаденост, уникални храни и напитки, пътешествия за ценители и голяма доза зелена философия - това е нашата рецепта за вашите спокойни часове със списание (и чаша вино) в ръка.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.