DiVino - брой 14/2014

Още от поредицата DiVino

DiVino - брой 14/2014

(3.90 от 10 гласа)











  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Новият брой на DiVino Magazine ви среща с цяло едно поколение в българското вино, което стои в началото на новото ни винопроизводство. Това са първите, които не са работили с държавна земя; първите, които могат да пътуват свободно като европейски граждани и да трупат опит в чужбина с възможност да го приложат у нас; първите, които затвърдиха новото отношение към правенето на вино, като взеха само най-доброто от опита на неколцината най-добри преди тях. Първите, които, без да са собственици (а може би точно затова) започнаха активно да обменят информация и опит.

От страниците на Divino Magazine ви срещаме с българските вина от каберне фран. За него може да се каже, че е новина, в смисъл, че като насаждения той се появява у нас сравнително неотдавна, преди около десетина години. Може би фактът, че напоследък на пазара виждаме все повече и все по-добри вина от този сорт, се дължи именно на влизането в сравнително добра възраст на новите лозя. Разбира се не трябва да забравяме и смелия експериментаторски дух на младите български енолози.

Оставаме на тема българско вино и брой 14 на DiVino Magazine ни отвежда във винарната Меди Валей. Предстои ви среща с екипа на избата, начело на който е емблематичния за България енолог с разпознаваем стил Стойчо Стоев.

Пътешествието с DiVino Magazine продължава в едновременно близката и далечна Португалия. Макар и силно променяща и модернизираща се през изминалия четвърт век, Португалия си остава страна, в която фундаментално значение имат традициите, семейството, приятелите, земята, храната и виното. За щастие, защото малко са страните, които могат да се похвалят с такова богатство на уникални сортове. Като става дума за Португалия, не може да се пропуснат прословутите порто и мадейра.

Обратно в България, най-новият брой на списанието ни среща с Димо Димов – един от най-добрите български готвачи и доказал се ресторантьор. От разговора ни с него ще научите как си е представял той идеалния ресторант преди десетина години.



Още електронни списания

Още електронни списания




Информация за избраното списание

Информация за избраното списание




Информация за книгата:

Издател: Гурме
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2014
Страници: 108
ISSN: 20141314450214
Поредица: DiVino


DiVino Magazine е резултат на нашата дългогодишна любов към виното. Информацията безспорно е най-важна, но не по-малко важно е настроението, което DiVino Magazine се надяваме да създава у вас (а преди това и у нас) и начинът, по който ни помага да гледаме на живота - с респект към Земята и към това, което хората получават от нея с труда си.

Добри вина, вкусни продукти, интригуващи вкусови съчетания, портрети на хора, които обичат работата си и я вършат с отдаденост, уникални храни и напитки, пътешествия за ценители и голяма доза зелена философия - това е нашата рецепта за вашите спокойни часове със списание (и чаша вино) в ръка.


Коментари

Коментари