К-ости

Още от поредицата Ветровете на промяната

К-ости

(4.19 от 21 гласа)Има две причини, поради които „К-ости” се чете с удоволствие. Първата са героите – интересни, оригинални, описани много точно и разкъсвани отвътре от всичко онова, което може да разкъсва човекa. Втората причина е езикът на романа. Език остър, смел, игрив и безцеремонен. Книгата е пълна с афоризми и крилати фрази, сред които много често се явяват както иронични, така и много мрачни мисли.”
Марек Стичински

Към тези две причини можем да добавим и трета – хумора. „Това е най-веселата ми книга” – споделя авторът. Иронията, жонглирането с думите и ситуационният хумор грабват читателя още от първото изречение.
 
А защо „К-ости”? Защото романът е свързан от една страна с к-ости, а от друга с редица думи със суфикс -ост – съвременн-ости, възможн-ости, трудн-ости, слаб-ости, упорит-ости, открит-ости... 
 
Един от най-значимите и интересни съвременни полски писатели, Игнаци Карпович, е роден през 1976г. в Бялисток. Учи иберистика и африканистика във Варшавския университет. Първия си роман издава през 2006 г. Следват шест други романа. За „Баладини и романси” през 2010 г. получава наградата „Паспорт на в-к „Политика”. Многократно е финалист на престижната полска литературната награда „Нике”, а романът „К-ости” е изборът на  читателите за 2014 г.
 
Поредицата „Ветровете на промяната” включва романи, семейни саги, разкази, пиеси и есета на автори от Германия, Естония, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия, които разкриват какво е да живееш в интересни времена.
   • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Информация за книгата:

Издател: Гея-Либрис
Година: 2017
ISBN: 9789543001682

За автора

За автора
Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: