На път

На път

Автор: Яна Ха
(3.89 от 9 гласа)Разказите в този неголям сборник ни напомнят старата максима, че “човекът е човек, когато е на път”. Тук обаче тя добива по-особен смисъл, тъй като колкото и различни сюжети да са разиграни, те неизменно разказват за едно конкретно пътуване – общение на човека през своето съвремие.

Минаващ по ръба на сетивното и свръхсетивното, този път всъщност ни разкрива как изглежда самият свят през призмата на одухотвореното му възприятие. Даже когато слиза в дълбоките и тесни тунели на страха, или когато се изкачва до звездите подир стълбите на някоя котка, магизмът на това възприятие възсъздава своята истинска духовна реалност, на която се дължи и съществуването ни. Това е едно от важните послания, които не само обединяват сюжетите, но и декодират смисъла на цитираната максима, че всъщност без човекът на път, и той, и светът са несъществуващи.

(Румен Шивачев, Институт за литература при БАН)  • Формат: ePub
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
За автора

За автора
Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: