Да оцелееш сред вълци

Да оцелееш сред вълци

(3.75 от 4 гласа)  • Формат: ePub
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Печатна книга

15.00 лв.

  • Наличност: не
  • Безплатна доставка за поръчка над 39.90 лв.
  • Доставка 3.99 лв. за поръчка над 9.99 лв.
  • За поръчка до 9.99 лв. доставка 3.99 лв.

"Да оцелееш сред вълци" е една изповед, излизаща извън рамките на познатото, описваща един житейски път, извървян благодарение на невероятната сила на духа."

1941 година. Родителите на Миша, бегълци в Белгия, са депортирани. Семейството, което я укрива, е на прага да я предаде на нацистите и малкото момиченце решава да избяга. На Изток. Доколкото е разбрала, родителите й са някъде там...

Белгия, Германия, Полша, Украйна...От село на село, Миша краде, за да се изхранва и облича. В гората я приютява семейство...вълци. Тя ще усвои поведението им и ще бъде приета в глутницата. В продължение на няколко седмици не е сама...

През тези четири години на скитане сред осеяната с огън и кръв Европа Миша се сблъсква с жестокостта на хората и човечността на животните. В края на пътуването си попада отново в света на хората. Да успее да се адаптира, обаче, е ново изпитание...

Близо десет години след първата публикация на книгата, след като е преведена на 18 езика и е създаден игрален филм по нея, авторката Миша Дефонсека или Моник Дьо Ваел, както е истинското й име, признава пред света, че тази история е измислена. Следва най-големият литературен скандал на 21 век.

"Аз не съм специалист в отношенията между хората и вълците, но съм експерт по всичко, свързано с гоненията на евреите в Европа и съм длъжен да отбележа, че такава фамилия, като „Дефонсека", не съществува в нито един от архивите със списъци на евреи. "

Един от най-известните специалисти по въпросите на Холокоста, историкът Максим Щайнберг, в интервю пред белгийската телевизия и вестник „Ле Соар".

„Това е моята история. Не е истинска история, но е моята история, моят начин да оцелея. Предлагам ти да се поставиш на място, на мястото на онова 4-годишно момиче, което се е чувствало толкова изгубено. "

Авторката пред вестник „Ню Йорк Таймс".

Най-забавното в тази история не е това, че тя се оказва измислица, не е дори разкритието, че Миша Дефонсека, не е еврейка, а родителите й са арестувани от нацистите, не защото са евреи, а защото са участвали в Съпротивата, не е дори това, че е изминала сама повече от 3000 километра, прекосявайки военна Европа. Най-забавното е, че милиони хора по света са повярвали на тази история.

Агенция "Ройтерс".Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Информация за книгата:

Издател: Вакон
Година: 2008
ISBN: 9789549535099
Страници: 264
Тегло: 0.31 кг.
Размер: 14.50x21.50 см.

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: