Йога за всички - 9 брой/2014

Още от поредицата Йога за всички

Йога за всички - 9 брой/2014

(3.90 от 21 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.

Представяне на брой 9, ноември 2014

"Само когато е обгърнат от тишина, човек може да чуе вътрешния си глас. Обратното също е вярно – без да се вслуша във вътрешния си глас, човек не може да открие тишината. Чуе ли го веднъж обаче, той автоматично достига до състояние на душевен мир и покой." Това са само част от напътствията на Садху Махарадж, който живее и поддържа ашрама "Мунгир Мандир" във Вриндаван, Индия. Като гост в рубриката ни 'на фокус' той говори обстойно за състоянието на умиротвореност и как да го постигнем и да живеем в него.

Четете още в броя:

- Ново начало чрез йога с Биляна Методиева
Всички знаем, че йога ни помага да бъдем по-здрави, по-хармонични и по-способни. Но тя също така притежава и силата да сплотява хората и да подава ръка на тези, които в даден момент от живота си се намират в неравностойно положение. Помага им да бъдат пълноценна част от обществото, да почувстват, че могат да са полезни на другите и доволни от себе си.

- Асаните в йога практиката със Свами Сатянанда
Редовното практикуване на асани поддържа физическото тяло в оптимално състояние и допринася за по-добро здраве. Чрез изпълнението на асани се освобождава спящият енергиен потенциал, който се проявява като по-голяма увереност във всяка сфера на живота.

- Пранаяма: встъпителен клас с Любомир Розенщайн
Във встъпителния пранаяма клас практикуващият има две основни цели: да заздрави и прочисти дихателния апарат и надите – каналите, по които се движи жизнената енергия. Само така организмът може да се справи както с допълнителното количество въздух, така и с постъпващата нова енергия.

- Интервю с Атмарам
"Материалната задоволеност е само едната страна на живота – нуждаем се и от приятели, от връзка с Бога, с Вселената, с Природата или с всичко това, което свързваме с духовността."

- Последователност от асани, подходящи за деца с Кристос Павлу

Поради непознаване на материята, педагозите   все още са предпазливи в прилагането на йога в училищата. Всъщност на над 6-годишна възраст децата са физически готови и способни да практикуват асани. Чрез тях те опознават своето тяло и неговите движения, развиват гъвкавост, сръчност, бързина, съобразителност и издръжливост

- Природата на ума, II част с Иван Великов
Вървейки по пътя към просветлението, адептът развива пробудения ум и започва да се отъждествява с природата на ума. След като вече разгледахме аспектите на природата на ума: пустота-пространство; светлина-прозрение; безкрайност-неограничен интелект, ще опишем типовете ум, видовете знание, които им съответстват, както и различните пътеки, които водят до постигане на просветление.

- Позитивни прозрения с Николина Христова
Попитаха ме какво значи да си позитивен. Прииска ми се веднага да отговоря, но се спрях. Замислих се – наистина ли знам какво означава? Започнах да дълбая с присъщата си интровертност и да изследвам смисъла на този въпрос, за да стигна до отговора

- Храна за здраве през есента и зимата, I част с Чандраканти Даси
Есенно-зимният сезон предлага голямо разнообразие от храни, с които да се чувстваме здрави и щастливи. Балансираното хранене, съобразено с личната конституция и моментното състояние на организма, може успешно да поддържа съвкупната енергия на тялото (оджас), дори и през студения период

- Още един ден, още един урок с Шивани Ом Датри
Никога не можете да предположите кой ще е следващият ви учител, затова бъдете бдителни. Създателят ще ви дари с необходимото, когато се нуждаете от него. На земята сме не за да задоволяваме желанията си, а да изпълняваме нашия дълг, дхарма

- Заплеменени с Елена Щерева и Николай Янков
Днес малко хора свързват Индия с племенните общности и дори не подозират, че те са изиграли голяма роля във формирането на индийската култура такава, каквато я познаваме, с всичките богатства, литературни и архитектурни достижения и философски прозрения. В индийската конституция са регистрирани 645 отделни племена, съставляващи 8,3%, или 84 милиона, от цялото едномилиардно индийско население. Разликата в числеността на племената е драстична. Някои като гондите са колкото населението на България, а от други – като чаимал на Андаманските острови, са останали едва 18 души. Обобщеното название, под което са известни, е адиваси – изначални, древни хора.

- Енергийни топчета с Рокси Бжостек
Свикнали сме, когато ни се дояде сладко, да посягаме към готовите десерти, най-често в пакетиран вид. Сетивното удоволствие, което доставят обаче, е измамно, тъй като тялото ни не получава хранителни вещества, а се обременява с различни невъзможни за усвояване съставки. Енергийните топчета са вкусна алтернатива, която се приготвя за двайсетина минути и е подходяща за суровоядци, вегани и вегетарианци.

- йога у дома: Практика за регулиране на високо кръвно налягане с Елена Михайлова
Чрез релаксиране на тялото и ума йога позволява на кръвоносните съдове да се отпуснат, снабдявайки тъканите с кръв, кислород и хранителни вещества. Това се случва чрез повишаване на потока на прана и така се подпомага процесът на обновяване и подмладяване на клетките.


 Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Издател: София нюз
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2014
ISSN: 201497713143190109
Поредица: Йога за всички


Списание "Йога за всички" е ориентирано към широк кръг читатели, които вече се занимават или биха искали да започнат да практикуват йога.

На страниците му ще намерите специално разработени практики, изпълними в домашни условия, срещи с именити фигури от света на йога, запознаване с ведическата философия, разкази за пътешествия в Далечния Изток, аюрведични съвети за всеки ден и много други теми, с които заедно да намерим пътя към осъзнато съществуване.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: