Йога за всички - 6 брой/2014

Още от поредицата Йога за всички

Йога за всички - 6 брой/2014

(4.14 от 14 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.

От как свят светува поети, философи, учени и мъдреци дискутират смисъла и естеството на живота, като диапазонът на гледните точки е необхватен. В летното издание Елена Михайлова разглежда животът като игра на карти. Подобно на белота, тя има своите правила и особености, а от нас зависи как ще я изиграем.

Четете още в броя:

- Mирабай Сейба в България - интервю на Десислава ел Хаким
Музиката на Маркус и Анджелика е уникална смес от мантри на гурмукхи от традицията на Кундалини йога, етно елементи от Северна Америка, авторска духовна поезия на английски и испански,  стихове от Руми, Йоги Бхаджан, Гуру Нанак. Преди концерта на 3 юни 2014 г. в София, Мирабай Сейба дадоха кратко интервю специално за списанието.

- Хигиена на общуването с Милена
Хигиената на общуване не се свежда единствено до комуникация с други хора. Не по-маловажна е връзката със самите нас и как общуваме със себе си. Склонни ли сме да премисляме отново и отново текущите проблеми, или сме отдадени на желанието да търсим, откриваме и преживяваме красивите аспекти на живота.

- Някои смущаващи черти на конвенционалната козметика с Чандраканти Даси
Основно правило в аюрведа е, че върху кожата могат да се прилагат само вещества, които стават за ядене, тъй като през епидермиса те преминават в кръвта и достигат до тъканите и органите. За съжаление, съвременната козметика пренебрегва този принцип и включва в продуктите си редица химикали, които са токсични за човека.

- 5 типични грешки на новаците в йога с Найлин Нуньес
Ако скоро сте започнали да посещавате часове по йога, вероятно сте се учудили на начина, по който умът и тялото ви откликват на практиката. Това се дължи на факта, че йога е форма на личностно развитие и израстване. Редовните занимания укрепват тялото и разширяват ума. За да се възползвате максимално от това, е добре да избегнете 
най-честите грешки, които допускат новите ученици. Ето какво не трябва да правите, когато 
започнете да посещавате часове по йога...

- Интервю с Лорна Грийн
"Животът е твърде кратък, за да бъдем сериозни. Живейте, смейте се, обичайте, но най-вече бъдете истинни към Пътя си, каквото и да се изпречи на него. Именно пътят е целта, а не постиженията."

- Запазване на симетрията на Тадасана в Триконасана
При изпълнение на Триконасана (поза Триъгълник) следва да се стремим да приложим повече от елементите на Тадасана (поза Планина), да се опитваме да запазим огледалния образ на дясната половина спрямо лявата и да избягваме изкривяване в останалите части на тялото.

- Санняса – отречение от егото с Живко Стоилов
Това е по същество смисълът на всяко едно отречение – да ни доведе до последното и най-съществено отречение, това от собственото ни его, което е единствената пречка за сливането с Брахман. Даден човек може да се е отрекъл външно от притежания и действия, а вътрешно да има много привързаности и обратното – може външно да има обвързаности, но вътрешно да е свободен.

- Природата на ума с Иван Великов (част I)
Щастието, за което всички бленуват, няма материално проявление. То е качество на ума и затова Буда е съветвал да насочим усилията си към неговото опознаване. Умът обаче остава една непревземаема реалност. Развитието на науката и създаването на материални условия осигуряват висока степен на жизнен комфорт и привидно щастие. Разбира се, това е прекрасно, но не прави ума по-малко непознат за самия него.

- Посланията на цветята с Татяна Ташева (част II)
Любовта ни към цветята, вниманието и грижата и още повече съзнателното ни общуване с тях може да подпомогне йога практиката ни. За да влезем в състояние на възприемчивост за психическата вибрация, е нужно мислите и емоциите да стихнат, да се уталожат. Това безмълвие ни потапя в по-фини области на съзнанието и постепенно вътрешните ни сетива се отварят.

- Моята индийска приказка с Елка Орманова
Вечерта, с пълна торба впечатления, бавно се разходихме по плажа, докато слънцето, уморено като нас, потапяше червения си огнен диск в топлите води на Бенгалския залив. Тогава си казах: „Който търси приказка, ще я намери тук, в Махабалипурам!“

- Тайнството на цветовете с Людмила Кирилова
Както знаем от физиката, човек възприема различните по дължина светлинни лъчи като цветове. Всеки цвят носи вибрациите на съответната светлинна вълна, които от своя страна влияят върху човешките чувства, емоции и психика.

- Пътешествие към слънцето с Любомир Керанов
Всичко започва с купуването на билета. Дали е за самолет, влак или автобус, няма значение. Важното е да освободим съзнанието си от всичко, което ни привързва. Дали влизаме в ново място или пространство, не е толкова важно. От значение е дали ще спрем времето, за да имаме повече часове, през които да му се насладим пълноценно.

- За жизненост и здраве през лятото с Vita Rama
Лятото е особено благоприятен сезон за възстановяване на жизнената енергия и здравето. Слънцето щедро ни дарява със светлина и топлина, а пресните плодове, зеленчуци и билки са в изобилие. Ето няколко съвета за това как максимално да се възползвате от този любим на мнозина сезон.

- ЙОГА У ДОМА: практика за сила с Борислав Николов
Силовите асани поддържат добро ниво на сила на мускулите на цялото тяло, като от гледна точка на функционалността акцентът е върху базовите мускулни групи.

 Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Издател: София нюз
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2014
Страници: 77
ISSN: 2014977131431901078
Поредица: Йога за всички


Списание "Йога за всички" е ориентирано към широк кръг читатели, които вече се занимават или биха искали да започнат да практикуват йога.

На страниците му ще намерите специално разработени практики, изпълними в домашни условия, срещи с именити фигури от света на йога, запознаване с ведическата философия, разкази за пътешествия в Далечния Изток, аюрведични съвети за всеки ден и много други теми, с които заедно да намерим пътя към осъзнато съществуване.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: