Йога за всички - 10 брой/2014

Още от поредицата Йога за всички

Йога за всички - 10 брой/2014

(5.00 от 1 глас)  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.

Представяне на 10 брой/2014

Мантрата е най-същественият елемент, както във ведическата яджна, така и в съвременната хиндуистка пуджа, затова тя се счита за „пъпната връв“, захранваща духовните традиции на целия южноазиатски субконтинент. Всеки, който е участвал в огнена церемония (хаван), е чувал как в заключителната част на напева водещият излива в огъня масло или мляко и изрича мантрата сваха. Елена Щерева и Николай Янков отговарят на често задавания въпрос за значението на понятието сваха, откъде идва и какво е предназначението му.

Четете още в броя:

- Силата на 17-те секунди с Милена
Ако успеете да задържите една приятна мисъл в ума си за 17 секунди, друга мисъл със същата позитивна вибрация ще се присъедини към нея. След още 17 секунди, по закона за привличането, ще дойде и трета. Всъщност необходимо е „усилие“ само първите 17 секунди.

- Животът е прекрасен, тук и сега с Емилия Цанева

Когато напълно се потопим в радостта от настоящия миг, ние спонтанно се изпълваме с благодарност, възвръщаме вярата си в успеха, способността си да мислим и действаме в положителна посока.

- Пранаяма: основен клас с Любомир Розенщайн
Само когато възстановим естественото вътрешно енергийно равновесие, можем да постигнем душевен и физически баланс. Основният клас пранаяма ни дава нужните инструменти за това, като паралелно продължава очистването и на физическо ниво.

- Интервю със Свами Витамохананда

"Веданта ни учи как да трансформираме този материализъм в духовност. В действителност, нашата психо-физическа система не е нищо друго, освен изражение на чистия дух. То обаче бива ограничено и свито от егоизма ни. Веданта ни учи как да трансформираме егоизма в чисто възприятие за Аз и как да го свържем с истинното си същество – това, което ръководи всичките ни действия в живота. То ни води към прогрес. То е чистият разум, любов и познание."

- Подарък от универсалното с Галина Тошева
Впечатления и размисли, породени от семинара „Един ден на активна медитация“ със Свами Витамохананда - октомври, 2014 г., София

- По пътя към осъзнатия живот с Десислава Люцканова
Самото пристъпване в ашрама "Ганга Даршван" в Мунгир, Индия бе като завръщане у дома след дълго лутане. Мястото е прекрасно, осеяно с цветя и дървета, изпълнено с птици, пауни и други по-екзотични животни, разхождащи се спокойно и на свобода. Цялата атмосфера е наситена с усещане за безопасност и безвремие. Обзема те едно спокойствие, като че ли всичко ще се нареди от само себе си и не е необходимо да се тревожиш и безпокоиш за нищо. Времето тук наистина тече по различен начин.

- Ребалансинг - осъзнаване чрез допир с Николина Христова
Ребалансингът е съчетание от масажни и телесни техники от различни школи. Подходът възниква в Индия през 80-те години на ХХ век и е адаптиран за съвременния човек с динамичен начин на живот. Основният фокус е върху постигане на баланс между напрежението и отпускането, което е видно и от името му – в превод ре-балансинг означава „възвръщане на баланса".

- Храна за здраве през есента и зимата, II част с Чандраканти Даси

Всяка храна ни въздейства по специфичен начин в зависимост от преобладаващата доша. Ако за едни например млякото е еликсир, за други като въздействие то е близко до отровата. Ако познаваме свойствата на храните, можем да използваме фактите за превенция на различни видове неразположения.

- Бъди човек, а не духовен лицемер с Жоро Христов
Сигурен съм, че повечето от вас ще се изненадат от този текст, но се чувствам длъжен да го напиша. Всичко, което се случи в живота ми напоследък, включително последното пътуване в Индия през октомври, ми даде едно необикновено дълбоко разбиране за себе си и за смисъла на съществуването като цяло. Ще бъда болезнено откровен и ще споделя неща, които съм избягвал да призная дори пред самия себе си. Бих се радвал думите ми да вдъхнат смелост на всеки да преосмисли концепцията си за духовност, защото в крайна сметка наградата от искреността е по-спокоен, по-щастлив и по-смислен живот.

- Пътешествие до центъра на света с Мая Жалова - Канвар
Да посетиш Чидамбарам е не само благословия. Според свещената шиваитска традиция всеки, дошъл да се поклони в храма на Шри Шива Натараджа, ще постигне освобождение. Чит амбарам означава „космическо съзнание“. Според тамилската концепция Шива, известен още като Махадева – Великият Бог – е обвързан с пет ключови места, разпръснати из Южна Индия, където се проявява последователно под формата на панча бхута или петте първоелемента – земя, вода, огън, вятър и акаш.

- ЙОГА У ДОМА: Практика за физическа сила, II част с Борислав Николов
Често срещано заблуждение сред йога практикуващите е, че в йога упражненията са само разтягащи и напълно отсъства силовият елемент. Напротив, съществува група силови и силово-балансиращи пози, които реализират eдна от основните идеи в хатха йога – здраво и силно физическо тялоОще електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Издател: София нюз
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2014
ISSN: 2014977131431901010
Поредица: Йога за всички


Списание "Йога за всички" е ориентирано към широк кръг читатели, които вече се занимават или биха искали да започнат да практикуват йога.

На страниците му ще намерите специално разработени практики, изпълними в домашни условия, срещи с именити фигури от света на йога, запознаване с ведическата философия, разкази за пътешествия в Далечния Изток, аюрведични съвети за всеки ден и много други теми, с които заедно да намерим пътя към осъзнато съществуване.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: