Йога за всички- брой 5/2013

Още от поредицата Йога за всички

Йога за всички- брой 5/2013

(5.00 от 3 гласа)Учените описват праната като комплекс от няколко вида енергии – електрическа, магнитна, електромагнитна, фотонна, топлинна и умствена.

За йогите праната е жизнената сила – всепроникваща, неумираща, пулсираща в цялата Вселена. Защото там, където няма прана, нищо не може да съществува. Това, което кара цветята да цъфтят, атомите да се движат, е праната. Целият свят вибрира в прана. Всичко съществуващо – планетите, хората, дърветата, дори самата Вселена водят своето начало от първото дихание.

На материално ниво ние получаваме прана от заобикалящата ни среда, храната, водата, въздуха и слънцето. Количеството прана във всеки от нас е индивидуално и е в пряка зависимост от начина на живот, който водим.

Четете още в броя:

- Подправките - аптека в градината
- Прераждането на душата
- Интервю с Кхенпо Норге Ринпоче
- Менталната субстанция и нейните модификации
- Пречистване на ума чрез връзка с природата
- Техники на изпълнение на Саламба Сарвагансана (Свещ)
- Практически насоки за йогийско хранене
- Араму Муру - среща със светлината
- Йога практика утвърждаване чувството за сигурност   • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.


Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Издател: София нюз
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2013
ISSN: 201397713143190105
Поредица: Йога за всички


Списание "Йога за всички" е ориентирано към широк кръг читатели, които вече се занимават или биха искали да започнат да практикуват йога.

На страниците му ще намерите специално разработени практики, изпълними в домашни условия, срещи с именити фигури от света на йога, запознаване с ведическата философия, разкази за пътешествия в Далечния Изток, аюрведични съвети за всеки ден и много други теми, с които заедно да намерим пътя към осъзнато съществуване.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: