Йога за всички - брой 1/2015

Още от поредицата Йога за всички

Йога за всички - брой 1/2015

(4.08 от 13 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.

Съвременната жена съчетава в себе си различни роли – готвач, шофьор, домакиня, съпруга, майка, мениджър и пр. Тя е тази, която върти къщата, осигурява морална подкрепа на съпруга и децата си, помага на по-възрастните членове на фамилията. От нея се очаква да e винаги на разположение, но нуждите й често биват напълно пренебрегвани, което е източник на стрес, преумора и напрежение. За да е активна и в състояние да реализира потенциала си, жената на XXI век е необходимо да полага грижи за своето физическо и психическо здраве. А това предполага тя да е наясно с всичко, което може да й се случи, и най-вече – с това как да се справи с него. Йога може да е от полза на съвременната жена при всяко едно неразположение. Кристос Павлу ни разкрива тайната...

Четете още в броя:

- За живота и вярата с Асен Генов
Правото да приемем някоя вяра или да останем атеисти е субективно. То също е дадено от Бога. Вярата не ни дава права над абсолютното право на живот. Принципът ахимса го определя. Само Бог санкционира абсолютното и субективното ни право.

- Силата да простим с Милена
Mиналото няма място в днешния ден. Припомняйки си определени неприятни събития, ние всъщност доброволно ги довеждаме в настоящето си и се съгласяваме те да бъдат част от него. Едно от средствата за избавление от оковите на миналото е прошката. Тя не се състои в оправдаването на другите за това, че са ни наранили, а е съзнателен акт за постигане на лична свобода и щастие.

- И аз съм човек,и аз правя грешки с Димо Димов
Предпочитам да съм просто човек и да не бъда натоварван с очак-вания, които може и да не задоволя. Не желая да назидавам и поучавам другите, да отправям „мъдри“ призиви. Нека хората бъдат такива, каквито са, да следват вътрешната си неподправена природа. Ако ли пък ми се струва, че нещо не е наред, то явно проблемът е в мен самия и не съм уцелил правилните очила.

- Оптимистите живеят по-дълго и по-добре с Анета Атанасова
Оптимизмът предпазва от развитието на депресия, влияе и върху физическото ни състояние. Доказана е връзката му с определени физиологични промени и с освобождаването на ензими, свързани със сърдечно-съдови заболявания. След хирургична интервенция оптимистът възстановява по-бързо ежедневния си ритъм на живот, в сравнение с песимиста!

- Пранаяма за напреднали с Любомир Розенщайн

Казано на езика на западната психология, практиката на пранаяма започва от територията на съзнаваното, постепенно и систематично очиства територията на несъзнаваното, като освобождава по безопасен начин скрит и потиснат психичен материал, за да стъпи на непознатата земя на свръхсъзнаваното. За него в съвременната наука се знае и говори малко. Но за науката на йога свръхсъзнаваното носи съвършено ново, изменено състояние на съществуване за човека и човечеството, където става възможно овладяването на най-фините и най-силните енергии на космоса.

- Интервю с Александър Хосмо
"Когато визуализираме астрологическата вселена, ние обединяваме своето вътрешно пространство с външното. Преминаваме отвъд материалното ограничение. Има и астрологическа медитация, при която не се използва визуализация, но и при нея целта е същата."

- Време за игра с Евгения Балдина
В класа по йога за деца основният метод е играта, като всяка възраст има своите особености. Малчуганите на две години и половина и тези на шест имат нужда от различен подход и от това произтича трудността и невъзможността те да бъдат събрани в една група.

- Светлина върху кундалини йога с Лора Тотева
Около кундалини йога витае ореол от мистериозност и страхопочитание. Всъщност нейната практика, теория и философия съчетават всички елементи от йога и ускоряват процеса на себепознание. Неслучайно е наречена йога на осъзнаването. Тя е всеобхватна наука, със средствата на която човек работи за достигане на пълния потенциал, зададен за настоящото му прераждане. Развива се като система вследствие на практическо познание – изпробване на различни техники и наблюдаване на ефекта им. 

- Няма нищо „случайно“ с Елица Иванова
През последните десетина години Индия бе моя мечта, която ту се появяваше в съзнанието ми, ту потъваше в забрава. Не съм сигурна в кой момент мисълта за нея се завърна с такава сила, че да предизвика всяко следващо събитие в моя живот, но определено намирам връзка. Ето че днес пиша тези редове от позицията на човек, осъществил мечтата си, изпълнен с благодарност и увереност, че няма нищо случайно.

- Проявите на неведението с Жоро Христов

Псевдодуховността е често срещано явление в съвременния свят. Тя е по-страшна дори и от най-откровената глупост, тъй като „извисените“ обявяват високи изисквания към другите, без самите те да ги спазват. Ако ги извадите от високопарните приказки и ги накарате да прекопаят ред домати, ще ви набедят за луд, въпреки че преди това два часа са ви обяснявали колко е добре да се взаимодейства с енергиите на земята.

- Ама - причината за всички болести с Чандраканти Даси
Тези от вас, които проявяват интерес към аюрведа, вече са срещали този термин по различен повод. Ама няма директно обяснение чрез езика на модерната наука, но най-близкият смисъл до това понятие са токсините. Разбирането на природата на ама е път към овладяване на застойните процеси и предпоставка за добро физическо и ментално здраве.

- За природата на човешката аура с Диляна Велчева
Години наред за аурата се говореше като за нещо имагинерно, но с появата на кирилиановата фотография вече е възможно да се направи снимка и да се онагледи енергийното ни поле. Aурата е невидима за очите на обикновения човек обвивка, част от всяко живо същество. Тя се характеризира с определен цвят, интензитет, големина и форма.

- Пеещите купи с Елена Михайлова
Те помагат на тялото и ума да достигнат състояние на дълбока релаксация, което от своя страна улеснява навлизането в медитация. Намират място в холистичното лечение, както и в музикалната култура. Богатото съчетание на хармоничните обертонове, наподобяващи камбанен звън, пряко въздейства върху енергийния поток и балансирането на чакрите, а вибрацията на тоновете синхронизира функциите на мозъчните полукълба.Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Издател: София нюз
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2015
ISSN: 2015977131431901011
Поредица: Йога за всички


Списание "Йога за всички" е ориентирано към широк кръг читатели, които вече се занимават или биха искали да започнат да практикуват йога.

На страниците му ще намерите специално разработени практики, изпълними в домашни условия, срещи с именити фигури от света на йога, запознаване с ведическата философия, разкази за пътешествия в Далечния Изток, аюрведични съвети за всеки ден и много други теми, с които заедно да намерим пътя към осъзнато съществуване.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: