Усури - 105 брой/2013

Още от поредицата Усури

Усури - 105 брой/2013

(3.83 от 6 гласа)Свързваме свещеното в себе си и света отвън

Този брой наистина танцува

В него са съновиденията на Гурджиев, от които се родили известните му танци. Корените им ни отведоха при дервишите – защото именно танците на дервишите са първата порта, която танцуващият човек отваря, когато иска да разбере повече за себе си.
Фино е обаче и познанието, което ни дава родният фолклор. Говорихме, чувствахме ритъма в себе си, свързвахме се с традицията, с енергията на прародината в един разговор за необикновеното във фолклора – наш събеседник беше Христо Димитров, създателят на ансамбъл „Българе”. Толкова е хубаво, че сега и вие неподправено ще му се насладите...

Пътуването в себе си обаче не свършва дотук. Сто и петото поред „Усури” тръгна смело назад във времето, та да се озове в Пирамидата на Слънцето, едно от новите чудеса на близка Босна. Тази разходка се оказа наистина невероятна – тя ни накара да се замислим доколко сме способни да хвърлим поглед назад във времето; доколко сме готови да се смирим с това, че не нашата цивилизация е върха в развитието на човечеството. И дали всъщност е нужен този връх?

Ще се радваме, ако и вие си зададете този въпрос. Ако ни отговорите. Иначе „Усури” продължава така:
Припомня ни енергията, която даряват музикалните инструменти;
Показва забавлението, като най-верния път във възпитанието на нашите деца;
Открий цветето на любовта, предлага Люба Шулева-Комитова в своята рубрика за споделени мигове;
За призванието си в хомеопатията откровено разказва д-р Кишор Мета – и ни изпява мантра;
Пролет без стрес – мисията е възможна; без стрес и с много аромати, които ще разгадаем заедно.

Надникнете в 105-ия ни брой, потърсете свещеното в себе си. Чуем ли всички гласа му, ще се зарадваме. Ще е време пак да сме ЕДНО.  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.


Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Издател: Аргед
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2013
ISSN: 201313122665105
Поредица: Усури


ИМЕТО „УСУРИ” ВИНАГИ Е БУДЕЛО ЛЮБОПИТСТВО. То обаче няма нищо общо с усурийските тигри, защото е съчетание на понятия от санскрит. У - това е енергията, която идва от ИЗТОЧНИКА, носи идеите и животворните вибрации на КОСМИЧЕСКОТО СЪРЦЕ; СУР пък побира в себе си космическата мъдрост, еволюцията, изминатия път, натрупания опит; и накрая идва ред на И - това е изявеното във видимия свят сега. Целостта на всичко това ражда УСУРИ – не само думичката, но и самото списание . Придружете ни в нашето приключение за духа и ще откриваме заедно себе си – всеки месец с всяка страница...


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: