Тайдзи гун. Бокс на Великия Предел. Форма с тояга

Още от поредицата Бойни изкуства

Тайдзи гун. Бокс на Великия Предел. Форма с тояга

Автор: Колектив
(3.38 от 8 гласа)Тази книга представлява методическо ръководство за усвояване на комплекса от китайски упражнения ТАЙДЗИГУН.

В него се съдържат 36 движения със самостоятелни наименования и 24 основни начина на въртене на тояга. Тоягата може да служи като средство за укрепване на здравето, а при необходимост и като средство за самозащита.

В техниките с тояга са заложени всички основни принципи на Тайдзицюан, които представляват вътрешното съдържание на системата. Поколения китайски майстори, които са разработвали системата за работа с тояга, са отбелязали в самото начало, че неговите преимущества като вид оръжие е очевидна. Тоягата е потомък на копието и много от прийомите им са сходни.

Упражненията дават широко разкрепостяване на движенията, изящество и голяма амплитуда при използване на инерционните сили, като движенията се изпълняват бавно, леко, меко, и с равномерна скорост се описват окръжности, т.е. имат кръгла форма, подобно на движенията при Тайдзицюан.

Тайдзи гун е сравнително нова тренировъчна система, чиито предшественици са древнокитайски системи като Тайдзи цюан (Бокс на Великия Предел), Тайдзи джян (Тайдзи с меч), Тайдзи дао (Тайдзи със сабя), Тайдзи чян (Тайдзи с копие).
   • Формат: ePub
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Информация за книгата:

Автор: Колектив
Издател: Шамбала
Година: 1999
ISBN: 100011296
Поредица: Бойни изкуства

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: