Белият орел 1

Още от поредицата Белият орел

Белият орел 1

(3.00 от 6 гласа)Това е исторически роман, в който основна движеща сила е любовта. Показва ни силата и начина, по който това велико чувство може да промени съдбата не само на двама души, но и историята на един народ.  
Основни исторически персонажи, действащи в романа "Белият орел" са френската принцеса Маргарита Валоа и Емануил-Филиберто, херцог на Савоя, бракът на които осигурява мира между Кралство Франция и Савойското херцогство.
Други  исторически лица в романа са Карло III Савойски, Франсоа I Валоа, Анри II Валоа, Катерина Медичи, папа Павел III, свещеният император Карл V Хабсбург.
Белият орел, носител на името на романа, е необикновена снежно бяла птица, символ на доброто. Верен защитник на любовта.
Действието се развива във Франция през XI в. Пренася се в Савойското херцогство, Италия.. Всички дворци и забележителности са реално описани, така както са изглеждали през този период.
Главна героиня в романа е историческата личност Маргарита Валоа, дъщеря на краля на Франция Франсоа I Валоа. Родена е на 05 юли 1523 г. в Сен Жермен ан Ле близо до Париж. През  1559 г. съгласно мирния договор от Като-Камбрези, е дадена за съпруга на савойския херцог Емануил-Филиберто ди Савоя, който е един от най-ярките представители на Савойската династия. С този договор се слага край на Италийските войни между династиите Хабсбург и Валоа, през периода на които Франция покорява Савойското херцогство. Романът ни дава отговор на въпроса дали е възможно френската принцеса и савойският херцог да са се познавали преди това?  • Формат: ePub
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Информация за книгата:

ISBN: 9789549387490
Поредица: Белият орел

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: