Белите дупки на Вселената

Белите дупки на Вселената

Автор: Огнян Колев
(3.17 от 6 гласа)Разказите в сборника са самостоятелни, но са свързани с атмосферата на своето време и влиянието на компанията „Интелигентни технологични елементи" (ИТЕ).

Още от сега към подбрани индивиди се прикрепят регистриращи мозъчните импулси устройства. След това получените сигнали се нанасят върху електронен носител и се получава огледално синтетично съзнание. В определен момент то може да се отдели, за да действа самостоятелно.

Хората винаги са мислели, че биологичният господар ще заповядва, а робският изкуствен интелект ще се подчинява. Но тогава той няма да може да изпълнява обществените си функции в защита на реда и законността. Същевременно „новата раса" е идеалното решение за колонизацията на негостоприемното космическо пространство. Тя е и някаква форма на техническо безсмъртие.

Другата основна линия в книгата е свързана с квантовия характер на нашите мисли. Отдавна е доказано, че те са специфична форма на материята. Специална апаратура, не само ги идентифицира, но се провеждат и опити да им се въздейства. Но най-важното свойство на разума е стремежът му към концентрация. Получилата се „бяла дупка" го засмуква по закона за гравитацията. Може би светлината, когато душата напусне тялото е подобно струпване? Въпросът е приравнява ли се то с представите ни за Бог?

Идеите на автора даже не могат да се нарекат хипотеза, но повдигат лекичко булото на провежданите в тази област изследвания. Въпреки сериозността на разглежданите проблеми, текстовете са максимално изчистени от научни термини и в техния център стои близкото бъдеще на съвременния човек.е-книга

0.00 лв.

  • Формат: ePub
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: