Попътно

Попътно

(3.50 от 2 гласа)Йордан Хаджиев в много отношения е литературен последовател на Алеко Константинов. Невероятно находчив в хумора, иронията и самоиронията, той е и много добър портретист, с жив език и мислене. Като засяга злободневни въпроси стилът на Хаджиев е същевременно интригуващ и отморяващ и няма за цел да линчува, а само да разобличи дребното, пошлото, фалша и лицeмерието.

 

Въпреки строгата цензура на “желязната епоха” и неговата безпартийност, книгите на Хаджиев се издават преди и след падането на диктатурата.

 

Виж цялата анотация »

  • Формат: ePub
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга

Йордан Хаджиев в много отношения е литературен последовател на Алеко Константинов. Невероятно находчив в хумора, иронията и самоиронията, той е и много добър портретист, с жив език и мислене. Като засяга злободневни въпроси стилът на Хаджиев е същевременно интригуващ и отморяващ и няма за цел да линчува, а само да разобличи дребното, пошлото, фалша и лицeмерието.

Въпреки строгата цензура на “желязната епоха” и неговата безпартийност, книгите на Хаджиев се издават преди и след падането на диктатурата.

Това със сигурност нямаше да се случи с “Попътно”, тъй като книгата описва едно пътешествие на група културни дейци от Габрово до Съветския съюз и е горчиво изобличение на болезнения фарс на онова време. Според поетът Иван Есенски  “Попътно” е “чудесна, лирична и вълнуваща книга за българския човек – какъвто си е, с всичките му недостатъци и възвишености” и “въпреки прекрасната ирония, възмущението и гнева, това е честен и безкомпромисен летопис за едни от най-сумрачните години от нашата история”. 

Хаджиев получава ред литературни отличия между които и престижната литературна награда за най-добра книга (проза) на Съюза на българските писатели за 2005г. за книгата си “Нататък”. Сценарист е на филма “Игра на любов”. Органът на СБП “Словото днес” определя белетристиката му като “радост за душата”.
 


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: