Песента на чучура

Песента на чучура

Автор: Веско Коев
(5.00 от 5 гласа)  • Формат: ePub
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.

Силните страни на пиесата "Песента на чучура" не са в областта на драматургията, въпреки че произведението беше номинирано за участие във Фестивала "Друмеви театрални празници", Шумен, 2018. Според председателя на сдружението "Алтернативна мозъчна дейност" Колорит Експанзов, който е изучил пиесата - сцена по сцена, тя може да бъде използвана преди всичко като "Наръчник по колоездене".

"Достатъчно е да прочетете първата сцена и ще знаете всичко за рисковете при невнимателното колоездене в планината. Втората сцена ни дава информация как да организираме работните си места, ако решим да припечелим малко пари като голи живи статуи в центъра на София. Много полезна информация - възползвайте се. Третата сцена е изпълнена с родолюбиви послания и след прочитането й ще се почувствате горди, че сте българи, ще усетите, че тежите на мястото си в Родината и ще скъсате самолетните си билети за чужбина. Четвъртата и петата сцени представляват исторически трактати и могат да ви помогнат да защитите докторска дисертация. Църквата "Света Неделя", взривена от комунистите, цар Самуил и ослепените му войни - всичко това, онагледено с помощта на тематични живи статуи със светещи очи. Забележително! Шестата сцена е урок по психология и криминалистика. Ако искате да разширите общата си култура в тези области, залягайте над четивото. Последната седма сцена е единствената, която няма научна стойност. Вероятно поради разсеяност на автора, породена от дългото писане, или от разбирането, че все пак пише пиеса и трябва да вкара някаква драматургия в материала, за да не изглежда кух в очите на театралните капацитети, тук са заложени: любовна интрига, разкаяние, преобръщане на сюжета, метафори, алегории и т.н. - всичко, каквото се сетите. Разбираемо и извинително, въпреки че далеч по-издържано щеше да бъде, ако пиесата завършваше не с тези изтъркани драматургични принадлежности и глупотевини, а с практически указания как да уловим кърлеж в Градската градина пред Народния театър и да го занесем за изследване в Националния център по заразни и паразитни болести."Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
За автора

За автора
Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: