Кървава песен

Кървава песен

(2.20 от 5 гласа)"Кървава песен” е първият мощен репрезентативен текст в българската литература с потенцията да мисли за литературното минало преди литературната история да го стори.

През 1897 година в списание "Българска сбирка" са побликувани пролога и първа песен, а през следващата в списание "Мисъл" е побликувана втора песен.

1911 година Александър Паскалев издава "Кървава песен" в две части. След смъртта на Славейков д-р Кръстев издава поемата като включва и трета част  въз основа на ръкописите му.Тя включва седма песен и незавършените осма и девета.

Писана е повече от 20 години. Пенчо Славейков смята, че това е книгата на неговия живот. Отразява подготовката, избухването, потушаването на априлското възстание и завършва с боевете на Шипка, т.е. темата е исторически свързана с българската националана съдба.е-книга

0.00 лв.

  • Формат: ePub
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Информация за книгата:

Издател: Библио.бг
Година: 1897
ISBN: 2521010200016

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: