Здравей, българино Кунчев!

Здравей, българино Кунчев!

(3.00 от 5 гласа) Това е една различна книга за Васил Левски. Книга, която разрушава каноните, в които е вкаран образът му още от „Апостола в премеждие“. Тази книга не би могла да се появи досега.

Авторът е дългогодишен „левскивед“ (над 40 години). Той е човекът, обърнал внимание на прословутото „Народе????“.

Съставена е от 16 разказа. Всеки от разказите отразява гледната точка на роднина или съвременник на Левски. Ще прочетете за една майка, която се вълнува, не от това, че синът ѝ е увиснал на бесилото, а от това – дали е бил добър в делата, които извършвал. За една сестра, която чува от сина си: „Не мога да не изляза в Балкана, помниш кой беше вуйчо ми!“ Ще прочетете и гледната точка на Иванчо Хаджипенчович, който е приятел на Левски, но подписва смъртната му присъда. На съгражданина му Хадживасилев, който до последно смята Левски за турски шпионин: „Какво като го обесиха, те и други техни шпиони обесиха, за да не се разбере. Как други ги хващаха още на втория месец, а той изтрая 3 години?“ Но ще прочетете и за уважението, което са имали турците, охранявали Апостола по време на процеса към него и почитта, която са му отдали на бесилото. Ще видите как един съвременен американски професор, погледнал с насмешка на „местния Боливар“, остава безмълвен, след като вижда как народът почита Левски на 18 февруари.

Прочетете тази книга. Отдавна имахме нужда от такава!  • Формат: ePub
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
За автора

За автора
Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: