Помаците в Турция

Помаците в Турция

(3.20 от 10 гласа)Много е писано и говорено за помаците. Тази малка и пръсната в различни държави общност постоянно е обект на научни спорове, политически скандали и претенции за принадлежност към една или друга нация.

Българската научна и обществена мисъл не признава друго мнение освен това, че помаците са българи. Малцина обаче знаят, че огромното мнозинство от представителите на тази общност са напуснали принудително страната ни през последните 135 години и днес населяват югоизточната ни съсeдка.

Книгата е пръв опит да се надникне в непознатия за българския читател свят на помаците в Турция. Тя е резултат на няколко теренни проучвания, проведени от автора в различни части на Турция през периода 2009-2012 г.

Хронологията на изселническия процес е проследена детайлно на базата на статистически източници и архивни материали. Акцентът в изследването е поставен върху териториалното разпределение на помашката популация в Източна Тракия и Анадола. Установени са повече от 200 чисто помашки или преобладаващо помашки села върху картата на съвременна Турция, както и няколко десетки градове със силно помашко присъствие.

Книгата предлага задълбочен анализ на идентичността на помаците в Турция и очертава перспективите пред тяхната общност.  • Формат: ePub
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
За автора

За автора
Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: