МЕНИДЖЪР - брой 9/2020

Още от поредицата Мениджър

МЕНИДЖЪР - брой 9/2020

(3.54 от 13 гласа)Замислих се за моята дума, определяща ситуацията преди половин година – в първите дни на извънредно положение. Може би е „тишина“. Живея до пазара на „Римската стена“ – несправедливо определян за спокоен район. Вземете стадионите отсреща, концертите в „Борисовата“, новото строителство и старите стържещи трамваи по „Смирненски“, които те будят далеч преди задръстването на близкото кръстовище, за да те подготвят за битката на клаксони – езикът на работещия град.

В първите дни на локдауна този шум умря. Превръщайки „животът в тишина“ в абсолютен оксиморон, въпреки цялата индустрия, изградена около мълчанието, забавянето на темпото и изобщо изключването от реалността. Това ни беше предоставено безплатно.   
 
Само три-четири дни след обявяването на извънредната тишина обаче някой наблизо я преряза с флекс. За пръв път този звук ми донесе чувство за сигурност. Наречете го и мобилизация. Звъннах на колегите, за да се уверя, че навсякъде някой вече реже нещо с флекс. Потвърдиха. Продължихме.
През тази половин година нещо много по-важно видях, чух и опитах в малкия квартален свят, с който ви занимавам. Докато един свръхоборотен преди денонощен павилион намали работното си време с две трети, един предприемач на пазара го увеличи, превръщайки магазина си в ресторант. В място. Мисля, че той даде началния сигнал с флекса, предвид замаха, с който увеличава площта, масите, менюто, персонала и гостите си.
 
И шума.
Минавам от там сутрин и вечер, за да си взема дозата мобилизация и увереност, че нищо не може да те спре, когато искаш да поканиш света да живее. И че ни е прекалено рано за тишина. Въпреки още по-трудния път, който ни предстои.
 
Приятна работа.
Елица Николова  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Издател: Мит Прес
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2020
ISSN: 977131121311309
Поредица: Мениджър


Списание МЕНИДЖЪР е единственото по рода си списание за българските мениджъри, предприемачи и собственици.То защитава техните интереси и полага усилия да им помага в бизнеса.

Основни цели:

• Да информира читателите си за най- модерните и ефективни практики в областта на мениджмънта, маркетинга, бизнеса и технологиите.

• Да подсказва на мениджърите решения, които ще направят дейността им по-успешна

• Да формира нова култура на управление и производство в България.

• Да бъде свободна територия за мненията, идеите и предложенията на мениджърите

• Да защитава интересите им пред държавните структури и да съдейства за подобряване на бизнессредата

• Да разширява кръга на своите читатели.

Списанието е независимо, частно, съблюдава етичния кодекс на българските журналисти, създадено е с изцяло български капитал.
 


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: