МЕНИДЖЪР - брой 10/2020

Още от поредицата Мениджър

МЕНИДЖЪР - брой 10/2020

(4.40 от 10 гласа)Хареса ми подходът на колегата Джеф Хадън, редактор в Inc. Чрез голямата си мрежа от контакти той пита хора от различни сектори как мениджмънтът общува с тях във време на пандемия, цитирайки фрагменти от тази неофициална обратна връзка.

Повечето лидерски послания засягат новия култ към безопасността. Има и такива: „Бизнесът вече не е същият“; „Ще направим всичко, за да избегнем съкращенията“.
Ако сте получатели, крепи ли ви посланието, че бизнесът вече не е същият? (Кога бизнесът трябваше да е като вчера?) Какво се губи в заявката, че няма да има съкращения?
 
Липсва „малкият глас“ в лидерската комуникация, казва Джеф. Малкият глас е действието – обяснява не какво се случва, а как се справяме. „Спираме този проект, но Х брой хора работят по Х нови инициативи, които са важни сега, защото…“
 
Малкият глас е да дадеш старт на нов план за действие във фланелка на играещ треньор. Да обходиш с хората си терените и с правилни пасове и финтове да им покажеш накъде отиват. В случай на победа „големият глас“ на същия лидер ще придаде значение и перспектива на успеха. Ще каже за пореден път правилните неща.
 
Във време на криза обаче хубавите лидерски думи нищо не означават. Дори думите за стабилност. Няма ценен човек до вас, който иска да остане ценна вкаменелост, знаейки, че светът спринтира около него. Гласът и гладът за промяна означават нещо. И издръжливостта да водиш тази промяна в сурови условия.
 
Героите в този брой на „Мениджър“ много добре знаят това.
 
Приятна работа
Елица Николова  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Издател: Мит Прес
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2020
ISSN: 977131121311310
Поредица: Мениджър


Списание МЕНИДЖЪР е единственото по рода си списание за българските мениджъри, предприемачи и собственици.То защитава техните интереси и полага усилия да им помага в бизнеса.

Основни цели:

• Да информира читателите си за най- модерните и ефективни практики в областта на мениджмънта, маркетинга, бизнеса и технологиите.

• Да подсказва на мениджърите решения, които ще направят дейността им по-успешна

• Да формира нова култура на управление и производство в България.

• Да бъде свободна територия за мненията, идеите и предложенията на мениджърите

• Да защитава интересите им пред държавните структури и да съдейства за подобряване на бизнессредата

• Да разширява кръга на своите читатели.

Списанието е независимо, частно, съблюдава етичния кодекс на българските журналисти, създадено е с изцяло български капитал.
 


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: