МЕНИДЖЪР - брой 07/2020

Още от поредицата Мениджър

МЕНИДЖЪР - брой 07/2020

(4.00 от 12 гласа)Спорните детайли по сделката за бюджета на ЕС за следващите 7 години и планът за възстановяване са в „Чудотворната баница“ на Ювал Ноа Харари.

Традиционното виждане за света като баница с предварително фиксирана големина предполага, че имаме само два вида ресурси – суровини и енергия. А всъщност има още един – знание. И колкото повече го използваме, толкова повече нови източници на енергия, видове суровини, машини и производствени методи ще имаме.
 
Със затварянето на този брой битката за бюджета на ЕС продължи към Европарламента, където споразумението предстои да бъде оценено на фона на критики от институции като Лигата на европейските изследователски университети (LERU). За тях единственият исторически елемент са безпрецедентно орязаните бюджети за изследователска дейност, иновации и здравеопазване. Намалени са и средствата във Фонда за справедлив преход (към зелена и дигитална икономика), компромис бе направен с принципа „пари срещу законност“. В същото време у нас имаше опит резултатът от 90-часовите преговори да бъде комуникиран като успех с фокус средствата от 29 млрд. евро, които „получаваме“. Важно е да използваме думите правилно, за да не отваряме бездна между бюджет и смисъл.
 
За разлика от други религии, които ни обещават баница на небето, религията Растеж ни обещава прогрес тук, казва още Харари. Следваме я, защото проучва, открива и изобретява повече с гаранцията да не пренебрегва справедливостта, принципите за равенство, уязвимите групи, екологичните заплахи.
Ако шикалкави с второто, унищожава посоката на първото.
Приятна работа.
Елица Николова  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Издател: Мит Прес
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2020
ISSN: 977131121311307
Поредица: Мениджър


Списание МЕНИДЖЪР е единственото по рода си списание за българските мениджъри, предприемачи и собственици.То защитава техните интереси и полага усилия да им помага в бизнеса.

Основни цели:

• Да информира читателите си за най- модерните и ефективни практики в областта на мениджмънта, маркетинга, бизнеса и технологиите.

• Да подсказва на мениджърите решения, които ще направят дейността им по-успешна

• Да формира нова култура на управление и производство в България.

• Да бъде свободна територия за мненията, идеите и предложенията на мениджърите

• Да защитава интересите им пред държавните структури и да съдейства за подобряване на бизнессредата

• Да разширява кръга на своите читатели.

Списанието е независимо, частно, съблюдава етичния кодекс на българските журналисти, създадено е с изцяло български капитал.
 


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: