МЕНИДЖЪР - брой 02/2021

Още от поредицата Мениджър

МЕНИДЖЪР - брой 02/2021

(4.00 от 10 гласа)Съдбата на имитаторите е да са граждани на страната Папагалия. И да губят постоянно посоката, следвайки само готови модели. В „Имитация и демокрация“ Иван Кръстев и Стивън Холмс напомнят за цветарката Елайза от пиесата „Пигмалион“ на Джордж Бърнард Шоу. Тя е обучена от професор по фонетика да говори на един език с най-изисканите в най-изисканата компания. Разликата е, че при Елайза, наричана от професора „мое творение“, това води до битка за самостоятелност (а не до превръщането ѝ в чатбот например).
 
И най-доброто подражание на превъзходен образец слага крайна точка в еволюцията и прогреса. Затова излизаме от Папагалия със следващите страници, на които търсим разликата между полезното заемане на технологични и тактически средства и сляпата имитация на възгледи, морал, стремежи. 
 
Стартираме с 16-годишния Боян, работещ по дигитална здравна платформа с отворен код, четирима български учени в Цюрих, които създават успешни стартъпи в академична среда, и двама съдружници в аутсорсинг фирма за електроника, които растат с бг бранд в музикалната индустрия. 
 
Вижте амбициозните цели, които можем да си поставим като общност, в „Няколко „скандални“ идеи за България“, пътя на съвършения бостънски хардуер и tна българските IT компании в робоиндустрията, както и естонските жени начело на държавата, в която дори популистите се занимават главно с икономика. 
 
И разбира се, „Предай нататък“ – основателят на Месопреработвателна компания „Тандем-В“ Кирил Вътев предава на децата си бизнеса, куп предприемачески уроци, но и смелост и самочувствие, с които да вървят своя път. Защото абсолютно всичко може да бъде по-добро от вчера.  
Елица Николова  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Издател: Мит Прес
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2021
ISSN: 97713112131132102
Поредица: Мениджър


Списание МЕНИДЖЪР е единственото по рода си списание за българските мениджъри, предприемачи и собственици.То защитава техните интереси и полага усилия да им помага в бизнеса.

Основни цели:

• Да информира читателите си за най- модерните и ефективни практики в областта на мениджмънта, маркетинга, бизнеса и технологиите.

• Да подсказва на мениджърите решения, които ще направят дейността им по-успешна

• Да формира нова култура на управление и производство в България.

• Да бъде свободна територия за мненията, идеите и предложенията на мениджърите

• Да защитава интересите им пред държавните структури и да съдейства за подобряване на бизнессредата

• Да разширява кръга на своите читатели.

Списанието е независимо, частно, съблюдава етичния кодекс на българските журналисти, създадено е с изцяло български капитал.
 


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: