Схватката "Ракета-броня"

Схватката "Ракета-броня"

(4.14 от 7 гласа)След края на втората световна война започва активно обсъждане на въпроса за ефективността на противотанковите средства. Опитът от войната показва, че двубоят между бронята и снаряда, воден с променлив успех, не е разрешен, а все по-мощната бронева защита предвещава залез на противотанковите оръдия. Защото прекомерното увеличаване на техния калибър води до неприемливо влошаване на тактико-техническите им характеристики и особено на масата и маневреността. Затова като тяхна алтернатива специалистите все повече обръщат поглед към противотанковите ракетни комплекси /ПТРК/, показали добра бойна ефективност в редица сражения от завършилата вече война.

Противотанковите управляеми ракети са елемент от противотанковите ракетни комплекси, които се класифицират в зависимост от масата, далечината на полета на ракетата и вида на системата за насочване. Най-важният елемент на противотанковата ракета е системата за насочване в целта, чиято същност се обуславя от приетия метод за насочване и неговата апаратурна реализация.

От средата на 40-те години до началото на XXI век са създадени четири вида системи за насочване, характеризиращи четири поколения управляеми противотанкови ракетни комплекси. Стимул за това развитие е усъвършенстването на танковата броня. Това противоборство не е завършило и до днес. Именно в този аспект са разгледани създадените ПТРК в предлаганата книга.

   • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Информация за книгата:

Издател: Библио.бг
Година: 2014
Страници: 167
ISBN: 1000144924

За автора

За автора
Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: