Протестът на 39-те

Протестът на 39-те

(4.35 от 20 гласа)Книгата представлява първи по рода си опит за документално изследване на политическите процеси в България след 10.ХІ.1989 г.

Книгата съдържа записките от заседанията на напусналите Народното събрание депутати, т.нар. “Група на 39-те” и документи от най-важните събития  случили се през 1991г.: Стенограма от заседанието на политическите сили при Президента, Списък на получилите удостоверение за “чисто минало”; точен списък на депутатите подписали Конституцията и др.

Всички документи и факти са представени хронологично и в контекста на най-важните събития. Времевите граници на изследвания период започват с изборите за ВНС (юни 1990)  и завършват с парламентарните избори (октомври 1991). Книгата съдържа интервюта с 22 участници, участващи в описаните събития, които отговорят на 5 еднакви въпроси за оценката на събитията и ролята им в политическия живот.

Участници в интервютата са Филип Димитров, Иван Костов, Желю Желев, Иван Куртев, Георги Марков, Едвин Сугарев, д-р Ал. Чирков, Георги Баев, Георги Коритаров, доц.Пламен Цветков и др. Книгата представя драматичните процеси и събития през посткомунистическия периоде-книга

0.00 лв.

  • Формат: ePub
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Информация за книгата:

Година: 2016
ISBN: 1000151130

За автора

За автора

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: