Изселване на щъркели

Изселване на щъркели

(4.11 от 18 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Романът „Изселване на щъркели“, удостоен с Наградата за литература на Европейския съюз (2017), разказва от първо лице историята на палестинец на име Набил, който е прекарал целия си живот извън родната си страна. Израстването му, неразривно свързано със съдбата на Палестина и целия арабски свят, преминава в опити да намери обяснение за развоя на събитията в Близкия изток, особено след съвпадналата с рождението му Шестдневна война, неговата „мъртвородена сестра близначка“.

Основните теми в романа на Уалид Набхан са идентичността и изгнанието, както и любовта и съхраняването на семейството, във времена, в които личният дълг и достойнство по-скоро предизвикват неговото унищожение.
 
„Ако тази история достигне до някого под формата на книга, това би означавало, че не съм успял да обуздая же­ланието да представя собствената си версия на съби­тията, въпреки че е непоискана, небалансирана и пълна с предварително изградени убеждения. Този текст е преду­беденото свидетелство на човек, роден в палат­ка на агенция на така наречените „Обединени нации“, само на няколко крачки от родната си земя. Човек, който е порас­нал, докато Палестина е останала само фасада, като ома­гьосана кукла зад витрина, около която патру­лират войници и коне. И за капак на всичко, Малта прилича на нея. […] 
 
В крайна сметка какво е родна страна? Отражение на отдавнашно отражение? Какво е родна земя? Дали е географски инцидент, впримчен в булото на странни религии, опетнени от кланета и войни, или е просто малък изолиран остров,който те преследва с духове и таласъми? Или е и двете едновременно? Иска ми се да притежавах цялата мъдрост на боговете. Всъщност и мъдростта, и средствата. За да мога да претопя географията, да я сътворя наново, като я пречистя от прилепналите буци на религиите и недъзите на опозореното минало.“Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Информация за книгата:

Издател: Парадокс
Година: 2020
ISBN: 9789545533136

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: