Логистика - брой 5/2017

Още от поредицата Логистика

Логистика - брой 5/2017

(4.00 от 4 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Новият брой на сп. ЛОГИСТИКА – бр. 5 / юни 2017

В логистиката най-важно е да се запази човешкото. Тази максима изповядва Николай Стоянов, който преди малко повече от година оглави новосъздадената Екол България. Николай заразява с енергията и ентусиазма, които излъчва, и явно показва, че е вдъхновен от мащабите и стратегията на Екол и от подхода на нейния президент Ахмед Мусул. За една година на българския пазар Екол показа, че може да намери своето място дори при наличието на много и големи спедиторски и логистични фирми, които оперират тук от доста време. Различното при Екол, според г-н Стоянов, е, че в компанията първо се стремят да разберат какво иска и търси клиентът, а чак след това се търси финансовата реализация на проекта. Защото понякога един клиент може да даде основата за нов бизнес, а с друг клиент да се покрият финансовите разходи.

Тазгодишното ШОУ В СКЛАДА ще се проведе по модерната формула 3 в 1 - изложение, състезание за майсторско управление на кари и мастер клас за добрите практики в логистиката. По време на двата дни - 13-ти и 14-ти юни - посетителите ще могат да видят и тестват складови машини от марките Toyota, Linde, Hyster и Heli, представени съответно от фирмите Евромаркет Кари, Мотокар Сервиз, Хайстер БГ и Хели България. Тази година ще има и български каростроители - Ди Вен ще представят електрокари,  от Вени и Ко - складова техника. Освен тях посетителите ще могат да се запознаят със стелажни системи на STAMH и Джи Ти Ти, баркод решения и складов софтуер от Баркод Системи България, Дилком и Оптим Ал, автомобилите за търговски цели на Iveco и подовите покрития на Nanochem.
От февруари тази година Лагермакс Спедицио България, дъщерна на австрийския концерн Lagermax, пое логистичното обслужване на Метро Кеш енд Кери за стоките не изискващи температурен контрол. За успешното изпълнение на тази дейност компанията нае складови площи в Транскапитал и закупи нови 20 складови машини с марката Toyota от Евромаркет Кари. Как точно се извършва логистиката на веригата магазини разказва Павел Цанов, управител на Лагермакс.
 
В брой 5 / 2017 на сп. ЛОГИСТИКА може да прочетете още:
В България започна изграждането на най-високите складове на JYSK
Майсторлъкът да управляваш бързооборотни стоки
Power BI оптимизира работата ни многократно
Свързаните чрез интернет леки автомобили и автономните камиони
Сдружението за превоз на извънгабаритни товари да създадат по-ясни правила за този вид транспорт
Верига на доставки е грешна дума
 
Плановете на H&M са повече фабрики да се преместят до ключовите европейски пазари
Споделената икономика – вълнуващо преживяване на глобално ниво
Кой ще доминира в световната търговия през следващите години
Летящите коли поемат трафика в големите градове
Кой грабна златото IFOY AWARD 2017
Етикетът - сърцето на стоковия поток 
Citroën E-Berlingo Multispace
Събития, книги
 Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2017
ISSN: 2017131262615
Поредица: Логистика


Списание ЛОГИСТИКА (издава се от 2005 г.) цели да свърже тези, които предлагат логистични услуги, с онези, на които те са необходими.

Списание ЛОГИСТИКА разглежда спедиция, складиране, опаковане, дистрибуция, транспорт, оптимизация, информатика, теория и практика и съдържа: принципи и методи на изграждане на логистични вериги; управление на вътрешнофирмените и външни материални потоци; складово стопанство, снабдяване, технология на обработка на товари; опаковане, дистрибуция, рециклиране; транспортно-спедиторско обслужване и критерии за неговата оценка; управление на качеството; информационни технологии в логистиката; представяния на фирми, предлагащи спедиторски и логистични услуги, примери за организирана логистика в български фирми (търговски вериги, производствени звена); чуждестранен опит и новости в бранша; обзори по теми като например подемна техника за складове, телематика и др.; новини – нови услуги, новооткрити у нас складове и логистични комплекси, новости в българското и международно законодателство, засягащи аспекти на логистиката.

Информацията, която списанието предоставя на своите читатели, се допълва от сайтa www.logistika.bg, чието съдържание се обновява ежедневно с кратки актуални новини.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: