Логистика - брой 3/2017

Още от поредицата Логистика

Логистика - брой 3/2017

(3.86 от 14 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Предлагаме алтернатива на традиционни модели на доставка - така смята Александър Колев, управител и собственик на Fresh & Food Logistics. Компанията е специализирана в логистика на охладени продукти. Неотдавна тя стартира нов проект, наречен Top Retail. Идеята на проекта е да предложи на пазара нов канал за градски доставки на пратки до малки и средни търговски обекти, в това число квартални магазини, ресторанти и кафенета. Проектът се реализира на 3 етапа: първи етап – организиране на доставки до магазинната мрежа в София (ритейл пазар), втори етап – организиране на доставки до ресторанти и кафенета в София (хорека), трети етап - организиране на доставки до най-добрите ритейл и хорека  обекти в топ 10 градове в България. Първият етап вече е факт и към момента мрежата за доставки в София и София област покрива повече от 1500 обекта.

Има много и различни начини да се получи финансиране от ЕС за проекти в областта на транспорта - това се наложи като основен лайтмотив на Регионалната конференция за инвестиции в транспорта, организирана от Генерална дирекция „Мобилност и транспорт“ на Европайската комисия в сътрудничество с Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, която се проведе в София в края на март. На нея еврокомисарят по транспорта Виолета Булц съобщи, че освен досегашните грантови схеми ще бъдат предложени и нови финансови инструменти, като даване на банкови гаранции и др.
Китайската компания CRRC, една от водещите в света фирми за производството на транспортно оборудване, изпрати официално писмо до Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията с намерение за инвестиции в завод за вагони в България, като допълнително ще рефинансира БДЖ Холдинг. „Но само с пари не се решават въпросите. Освен пари трябва и ум. Кризата в БДЖ е управленска, а не финансова. Инвестициите идват, когато има добро управление", заяви на специален форум служебният министър на транспорта Христо Алексиев.

В брой 3 / 2017 на сп. ЛОГИСТИКА може да прочетете още:

Изложбени щандове, демонстрации в реални условия, състезание за майстори на кари и… изненади на Шоу в Склада
Стартираха проекта DBS Gateway Region
Нов директен седмичен сервиз на WTO до Израел
Без трансгранична свързаност няма единен пазар
ЕКОЛ България навърши 1 година
Мобилността като услуга
Киберпрестъпници дебнат във веригата на доставки
Милениумите упорито се разминават с пазара на труда
Близо съм до логистичния портал на Европа
М ПАРК – роден от търсенето на пазара
Роботите – новите работници в склада
Стратегически инвеститори движат М&A пазара
Тайната логистична подправка на McDonald’s
Търговската революция на XXI век
IFOY Award 2017: На входа на роботизираното бъдеще
Най-тесният стакер в своя клас
Машината, която сама върви след водача
12 метра над складовото равнище
2 в 1 система зарежда производството
Роботи и хора рамо до рамо в склада
Новият расов Volkswagen Crafter
Събития, книгиОще електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2017
ISSN: 2017131262613
Поредица: Логистика


Списание ЛОГИСТИКА (издава се от 2005 г.) цели да свърже тези, които предлагат логистични услуги, с онези, на които те са необходими.

Списание ЛОГИСТИКА разглежда спедиция, складиране, опаковане, дистрибуция, транспорт, оптимизация, информатика, теория и практика и съдържа: принципи и методи на изграждане на логистични вериги; управление на вътрешнофирмените и външни материални потоци; складово стопанство, снабдяване, технология на обработка на товари; опаковане, дистрибуция, рециклиране; транспортно-спедиторско обслужване и критерии за неговата оценка; управление на качеството; информационни технологии в логистиката; представяния на фирми, предлагащи спедиторски и логистични услуги, примери за организирана логистика в български фирми (търговски вериги, производствени звена); чуждестранен опит и новости в бранша; обзори по теми като например подемна техника за складове, телематика и др.; новини – нови услуги, новооткрити у нас складове и логистични комплекси, новости в българското и международно законодателство, засягащи аспекти на логистиката.

Информацията, която списанието предоставя на своите читатели, се допълва от сайтa www.logistika.bg, чието съдържание се обновява ежедневно с кратки актуални новини.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: