Самоучител за преднамерено убийство на скуката

Самоучител за преднамерено убийство на скуката

(4.00 от 2 гласа)За настоящия самоучител авторката казва:

"Написах го не като писател, който знае как се пишат интересни пътеписи (Опазил ме Господ от подобни претенции!), а като читател, който иска да чете интересни, вълнуващи, забавни, незабравими български пътеписи. Като читател, който е осъзнал отговорността си за бъдещето на българската литература. С ясното разбиране, че литературата се прави не от писателите, а от читателите. Читателят единствен определя кое произведение ще се чете и ще остане в историята на писаното слово. Не критиците, а читателят решава кой текст ще се превърне в класика, диктува възхода и падението на стилове, жанрове и автори.

Целта на самоучителя е не да даде формула за нова поредица от еднообразни, следващи правилата пътеписи, а да отпочне диалог, да повдигне въпроси, да разобличи погрешни схващания, да подхвърли идеи и да даде на авторите отправна точка за личните им творчески търсения.

Като читател се опитах да опиша какви пътеписи аз бих искала да чета. Най-смелите ми надежди са, че този скромен текст може да се окаже снежната топка, която ще се търкулне по склона на българския пътеписен жанр, ще провокира реакции, въпроси, дискусии и ще роди лавина от новаторски идеи, подходи и творчески вдъхновения.

"До Чикаго и назад" е великолепно класическо произведение, но е все така единственото, което изниква в съзнанието на българския читател, колчем стане дума за родни пътеписи. Вече 120 години! Мисля, че е време българската литература и българският пътепис да се отърсят от стереотипите на миналото, да започнат съзнателно да търсят нови посоки и да се самоопределят в реалностите на новото време.

Какви ще бъдат тези нови посоки зависи само от теб, скъпи читателю."  • Формат: ePub
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Информация за книгата:

Издател: Колибри
Година: 2013
ISBN: 9786191501304

За автора

За автора
Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: