Медицинска психология

Медицинска психология

(3.71 от 17 гласа)Учебникът е предназначен за студенти в областта на психичното здраве и обучаващите се във факултетите по обществено здраве на медицинските университети. В него се разглежда медицинската психология като наука, общата психопатология  и отклоненията в сферата на възприятията, интелекта, мисленето, речта, чувствата, емоциите, настроението, паметта, вниманието, волята и съзнанието. Обсъжда се личността в медицинската психология – типове личности, типове темперамент, защитни механизми, фрустрация, личностови разстройства, психогенни и соматоформни разстройства и други. Отделена е глава на превенцията здравето, стресът и психосоматичните заболявания, поведението по време на боледуване, психологията на общуването в медицинската практика, психохигиената и психопрофилактиката.

 
Представени са различните направления и подходи при изясняването на психичните процеси, понятия и феномени. Съдържанието е ориентирано към даването на теоретични и практически познания за психиката и личността на болния човек и участието на психичните фактори за появата, развитието и изхода от психични, соматични и психосоматични заболявания.
 
С практическа стойност са представените материали в областта на психологията на общуването лекар-болен, психологичните характеристики и проблеми на междуличностите отношения в медицинската практика, психичните аспекти на организирането и провеждането на здравните грижи и други.  • Формат: ePub
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Информация за книгата:

Издател: Изас Консулт
Категория: Психология
Година: 2015
ISBN: 9786197630015

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: